Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkçe Olimpiyatları sona erdi

Türkiye 15 gün boyunca Ganalıların muhteşem horonu ile coştu, Gürcistanlı Leila’dan dinlediği Mehmet Akif’in şiiri ile duygulandı, Marslı öğrenci Vlad’ın esprilerine güldü, Tacikistanlı Shohrukh’un sesiyle mest oldu.

Bu yıl 9.su düzenlenen Türkçe Olimpiyatları için 130 ülkeden gelen dünya çocukları zihinlerde bıraktığı bin bir renk ve tatla veda etti Türk halkına. Şarkı, şiir ve danslarıyla gönüllere hoş bir seda bırakan öğrenciler dün sabah saatlerinden itibaren ülkelerine dönmeye başladı. Sahneyi birlikte paylaştıkları arkadaşlarından, misafirperver Türk halkından ayrılmanın burukluğunu yaşayan öğrencilerin gözü yaşlıydı. Çoğunun dilinde aynı cümle vardı: “Olimpiyatlar bitmese. Biz Tür-kiye’yi çok sevdik.”

Onlar ‘sizi özleyeceğiz’ derken, önceki akşam Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki kapanış törenine katılan 16 bin kişi, dünya çocuklarının coşku ve heyecanını hafızalarına kazıdı. Dünya çocuklarını gururla izleyen Türkiye, öğrencileri ayakta alkışladı. Türkiye’nin farklı kesimlerinin de bir araya geldiği veda gecesinde, iş, sanat, spor, siyaset dünyasından birçok tanınmış isim olimpiyat çocuklarını hayranlıkla seyretti.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Türk okullarının mimarları ile iftihar ediyorum.” derken, Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Geleceğe ümitle nasıl bakılması gerektiğini gördük.” dedi. Salondakilere coşku dolu anlar yaşatan Türkçenin kahramanları, kuliste ise gözyaşı döktü. İki haftadır birlikte olan, farklı kültürleri tanıyıp aynı dili konuşan olimpiyat çocuklarında, Türkiye ve arkadaşlarından ayrılmanın verdiği üzüntü vardı.

 

Türkmenistanlı Cennet, Gürcistanlı arkadaşı Nino’ya sarılırken; Güney Koreli Nayeon Kwon, Japonyalı arkadaşı Mai Yoshioka gözyaşlarına hâkim olamadı. Ellerinde defterlerle birbirlerinin telefon ve adreslerini alan öğrenciler, birbirlerini ülkelerine davet etti.

 

Olimpiyatın kapanış töreninin ardından Amerika, Burkina Faso, Gambiya, Irak, İzlanda, Lübnan, Kırgızistan, Moğolistan, Tacikistan, Ukrayna gibi ülkelerden gelen beş yüze yakın öğrenci dün ülkelerine hüzünle uğurlandı. Öğrencilerin bir kısmı da bugün ve yarın Türkiye’den ayrılacak.

Muhteşem bir geceydi

Taner Yıldız (Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı): 130 ülkeden gelen çocukların Türkçe konuşuyor olması çok önemli. Ganalı öğrencilerin Karadeniz’e gelen selamını büyük bir sevinçle alıyoruz. Gerçekten muhteşem bir geceydi.

Mükemmel bir organizasyon

Osvaldo Dario Nartallo (Eski Beşiktaş futbolcusu): 130 ülkeden bin öğrencinin bir araya gelmesi inanılmaz bir şey. Tek kelimeyle mükemmel bir organizasyon. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Bütün dünyayı gezdik

Temel Kotil (THY Genel Müdürü): Çok duygulandık. Olimpiyatlar sayesinde bir gecede bütün dünyayı gezdik. THY olarak 141 noktaya gidiyorsak burası daha büyük olurdu. Türk’ün ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gördük.

Sahnede Osmanlı’yı gördüm

İzzet Yıldızhan (Sanatçı): Dünyanın dört bir yanında Türk okulları var. Bu sahnede Osmanlı’yı görüyorum. Öğretmenlerimize ve bu organizasyona hizmet verenlere çok teşekkür ediyorum. Özellikle de Fethullah Gülen Hocaefendi’ye çok teşekkür ediyorum.

CİHAN YENİLMEZ  – ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]