Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaFoto Galeri

FOTO GALERİ | Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko, Erdoğan ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko, Başkan Erdoğan, ile bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu nedeniyle New York’ta bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Türkiye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ile baş başa görüştügörüştü.

Heyetlerarası gerçekleşen görüşmede Türkiye tarafından, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan hazır bulundu.

Görüşmenin detaylarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Poroşenko, Erdoğan’a Rusya’nın Kırım topraklarını işgalini kabul edilmediğini açık bir şekilde belirttiği ve Kırım Tatar halkının haklarını savunma yönündeki çabalarından dolayı teşekkür etti.

Poroşenko ile Erdoğan görüşmesinde ayrıca, Ukrayna ile Türkiye arasındaki Serbest Ticaret Anlaşmasının imzalanması için hazırlıkları tamamlanmasının önemini vurgulandı.

Poroşenko, mevkıdaşı Erdoğan ile yaptığı görüşmede Kremlin’in siyasi tutsağı olan Ukraynalı vatandaşlarının serbest bırakılması konusunda destek istedi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmede Erdoğan, doğum günü dolayısıyla Poroşenko’ya el yapımı bir vazo hediye etti.

www.UkraynaHaber.com

İki ülke lideri özellikle Ukrayna ile Türkiye arasında; ticaret, ekonomi, yatırım, tıp alanlarında işbirliği ve BM çerçevesi içindeki etkileşimin konularını ele aldı.

Devlet başkanları, siyasi diyalogu en üst düzeyde güçlendirmek amacıyla, Ukrayna ve Türkiye arasındaki stratejik ortaklığı daha da geliştirmek için ortak menfaatler üzerinde anlaştı. Bu bağlamda, bir sonraki Ukrayna-Türkiye Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantısının; Ukrayna-Türkiye-Azerbaycan formatında üçlü yapılmasına karar verildi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Fotoğraf: Mykola Lazarenko

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]