Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Boydak, Rusya’dan sonra Ukrayna da fabrika açtı

Boydak Holding bünyesindeki Boydak Dış Ticaret şirketi Ukrayna’nın sanayi ve ticaret bölgesi Donetsk’in Artemovsk Şehri’nde mobilya fabrikası satın aldı. Boydak, bu girişimi ile Ukrayna’da bir ilke imza atarak Bellona markası ile otomatik döşek üretimini gerçekleştirdi.  
Fabrika açılışına; Artemovsk Şehri Belediye Başkanı Aleksey Reva, Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Bozdağ, Bellona Ukrayna Genel Müdürü Mustafa Karamemiş, Belediye Meclisi Üyeleri, bölgenin önde gelen Ukraynalı ve Türk işadamları ile basın mensupları katıldı.

Yabancı yatırımı şehrine çekme konusunda çaba sarf eden Belediye Başkanı Aleksey Reva açılış konuşmasında; “İlk defa şehrimiz dünya çapında bir şirkete ev sahipliği yapıyor. Fabrika şehrimizde şimdiden yüksek maaşlı istihdam sahası oluşturdu. İleri teknoloji ile üretim yapan fabrikaya gelen gençler kalifiye eleman sıfatını kazandı. Gençlerimiz kabiliyetlerini burada geliştiriyor” dedi.

Ukrayna’daki fabrika açılış sürecini Cihan Haber Ajansı’na özel değerlendiren Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak; “Biz Ukrayna ve Rusya pazarını hedef olarak seçtik. Dolayısıyla Rusya fabrikamız açıldı faaliyette. Ukrayna’daki yatırım sürecimiz bir buçuk sene sürdü. Ancak fabrikanın yenilenmesi, makine parkının getirip yerleştirilmesi, ham maddelerin tedariki, Türkiye’den müdür seviyesindeki üst düzey yöneticilerimizin gelmesi, buradaki iş gücünün tedarik edilmesi, eğitimleri ve saire derken ancak yeni açılış yapabildik” diye konuştu.

Ukrayna pazarının kendileri için önemli olduğunu ifade eden Bekir Boydak şunları söyledi: “Hedef pazarımız olmasının birinci nedeni, Türkiye’ye komşu sayılan yakın bir coğrafya. İkinci ise 46 milyonluk nüfusuyla bize göre yatırım yapılabilir bir ülke konumunda. Türkiye’nin civarındaki bir çok ülkeye göre  nüfus olarak avantajlı. Bugün Balkanlara baktığımızda ortalama nüfus 8-10 milyonlar seviyesinde. Civar coğrafyamızdaki Arap ülkelerinin nüfusları da az. Prensip olarak küçük nüfuslu ülkelerde yatırım mantıklı bulmuyoruz.”

Ukrayna’da ürünlerini Bellona markası ile üreten Boydak, daha önce Polonyalıların elinde bulunan fabrikayı çalışır hale getirmesi bir yılı aştı.

Bellona’nın Ukrayna’daki merkezi fabrikanın yerleştiği Artemovsk Şehri’nde bulunacak.

Şehirde bir de fabrika satış mağazası da açıldı. Ukraynalılar satış mağazasında şehirlerindeki fabrikanın ürünlerini yakından görme imkânı buldu. Hâlihazırda yatak, baza gibi ürünlerin imal edildiği Bellona Mobilya fabrikasında, yakında yumuşak mobilya çeşitlerinin üretimine de başlanılacak.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]