Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Avcı Cihan’a konuştu: “Avusturya’da Ukrayna ile oynayacağız”

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında haftasonunda oynanacak olan derbide milli takım hocası olarak tempolu ve coşkulu bir mücadele dilediğini söyledi.

Avcı, 11 yıldır Kadıköy’de kazanamayan Galatasatay’ın Kadıköy’de galip gelmesi durumunda play-off’un formaliteye dönüp dönmeyeceği ile ilgili bir soruya, “Galatasaray’ın kazanıp kazanamayacağını bilmiyorum; ama güzel bir maç izlemek en büyük arzum. Play-off normal sezon sonrası ülkemizde ilk defa oynanacak. Onun değerlendirmesini o zaman yapmak daha doğru olur.” diye cevap verdi.

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nin davetlisi olarak KKTC’ye bir etkinliğe katılmak için gelen Milli Takım Teknik Patronu Abdullah Avcı, Cihan Haber Ajansı’nın (Cihan) sorularını cevapladı. Spor Toto Süper Lig’de bu hafta sonunda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Kadıköy’de oynanacak derbi için coşkulu ve güzel bir maç beklediğini aktardı.

“FUTBOLDAKİ SORUNLARI SAHADA KONUŞURUZ”

3 Temmuz’dan beri Türk futbolunda yaşanan olumsuz gidişatın bir teknik direktör olarak işini zorlaştırıp zorlaştırmadığı yönündeki bir soruya, olumsuzlukları saha içerisinde hallettiklerini belirten Avcı, “Ben futbol topunu seviyorum. İnsanlar da seviyor. Sahanın içinde konuşuruz. Onlarla ilgili bir yorumum yok.” ifadelerini kullandı.

“GRUPTAN ÇIKMAMIZ İÇİN EN UFAK BİR ENDİŞEMİZ BİLE YOK”

2014 Dünya Kupası öncesinde zor bir grupta yer alan Milli Takım’ın gruptan çıkması için akıllarında en ufak bir soru işaretinin bile olmadığına vurgu yapan Avcı, şunları söyledi:

“2014 Dünya Şampiyonası için gruptan çıkmak için bizim hiç bir endişemiz yok. Şampiyonaya gidebilmek için birtakım hedefler koyduk. Özellikle 1996 senesinden itibaren play-off oynayarak Avrupa Şampiyonası’na katıldık ya da katılamadık. Bizim bütün derdimiz 4 aylık süreçte futbolun alt yapısıyla ilgili, esas konuşulması gereken konu odur. Onu bir standarta getirmek. Ondan sonra ülkenin turnuvalara istikrarla katılan bir takım olmasını sağlamak ve aynı zamanda da 2014 içinde yarışmak. Bu yüzden kafamızda en ufak bir soru işareti yok.”

“KIBRIS’TA KAMP YAPTIM, GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILDIKTAN SONRA DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Önceki gün KKTC’ye gelen, spor ambargosu altında olan KKTC’ye kamp sözü veren Galatasaray Başkanı Ünal Aysal gibi Milli Takım’ın da burada kamp yapmak imkanı var mı? sorusuna ise Avcı, “Ben 1990’lı yılların başında futbolcuyken Kıbrıs’ta kamp yaptım. Şimdiki takvimimiz Eylül ayına kadar dolu. Eylül ayından sonra buradaki şartlar nedir, fiziki şartlar nasıl gibi çalışmalar yapıldıktan sonra değerlendirmek lazım.” dedi.

Milli Takımın 2014 Dünya Kupası öncesindeki hazırlık programının da açıklayan Avcı, Mayıs’ın 20’si ile Haziran’ın 5’i arasında Avusturya’da bir kampımız var. Orada 5 hazırlık maçı yapacağız. Buradaki amacımız hem Hollanda öncesi grubumuzu, yani dünya şampiyonası öncesine gurubumuza test olabilecek rakipler, hem de yeni oluşan milli takımdaki oyun anlayışı, sahanın içindeki ve sahanın dışındaki beraberliği nasıl sağlarız, özellikle son iki maçta daha net bir resim ortaya çıkacaktır.” sözlerini sarf etti.

Milli Takım’ın resmi Hollanda maçı öncesinde, Avusturya’da 4 hazırlık maçı olduğuna da değinen tecrübeli teknik adam, sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Avusturya’da 4 ve bir maçımız da Portekiz’de olacak. Önce Avusturya’da Gürcistan, Finlandiya ve Bulgaristan ile oynayacağız. Sonra Portekiz’e geçerek orada Portekiz ile oynayacağız. Son olarak ise yine Avusturya’da Ukrayna ile oynayarak kamp ve özel maç programımızı tamamlayacağız. Ağustos’un 15’inde UEFA’nın takvimine göre son hazırlık maçımız deplasmanda bir yerde oynayıp 7 Eylül’de Hollanda’da ilk resmi müsabakamızı Hollanda ile oynayacağız.”

REMZİ SAMAR | LEFKOŞA –  CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]