Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’ya IMF misyonu geldi

Ukrayna’ya çalışmalarını sürdürmek üzere IMF’nın teknik misyonu başkent Kiev’e geldi. Ukrayna Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada IMF misyonu uzmanlarının ülkede 5 Eylül’e kadar çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, IMF misyon üyeleri Ukrayna’nın 2013 yılı için devlet bütçesinin hazırlanması ile ilgili teknik konuları ele alacak ve enerji sektörü ve sosyal yardım reformu da görüşecek.

Ukrayna’da 2010 yılın başında yapılan cumhurbaşkanı seçimleri akabinde işbaşına gelen hükümet Ukrayna ile IMF arasında 2008’de imzalanan 11 milyar dolarlık stand-by programını durdurmuştu.

2010 Temmuz sonunda IMF yeni SDR 10 milyar (15 milyar dolardan fazla) yeni stand–by programı ile Ukrayna ile işbirliğine devam etmeye karar verdi. Yalnız bu yeni anlaşma çerçevesinde Ukrayna sadece 5 milyar dolara yakın bir kredi alabildi. 2011 baharında bu yeni program da dondurulmuştu.

IMF Ukrayna’nın vatandaşa sattığı doğal gazın fiyatının arttırması talep etmişti. Ukrayna ise Rusya’dan aldığı doğal gaz anlaşmasını kendi isteklerine göre biçimlendirmeden IMF’nin doğal gaza zam isteklerini uygulamak istemiyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]