Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Taksim Meydanı ‘Hocalı’ için doldu taştı

Hocalı katliamında hayatını kaybedenleri, katliamının 20 yıl dönümünde anmak için Taksim’de gerçekleştirilen tören sona erdi. Farklı görüş ve kesimlerden binlerce kişinin katıldığı törene bazı Türk ve Azeri sanatçılar da destek verdi.

Taksim’de düzenlenen törende kalabalığa seslenen Zarife Guliyeva, duygusal bir konuşma yaptı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’den sonra kürsüye çıkan 20 yaşındaki Guliyeva, katliamla ile aynı yaşta olduğunu söyledi. Katliam günü annesinin karnında olduğunu belirten Guliyeva, “Anneme 4 kurşun isabet etti. Ben şanslıydım annem ölmedi ve ben doğdum. Hamile kadınların karınları kesilerek çocukları çıkarıldı. Vahşice öldürüldüler. O çocuklar için buradayım. Ey dünya adaletin nerede, Sarkozy ve Sarkisyan’a yazdığım mektuplarda da bildirdim. Hocalı soykırımını tanıyın mektubumda da bildirdim. Adaletiniz nerede daha doğmadan öldürülen bu çocukların kanları yerde mi kalacak?” diye konuştu.

Törne destek için gelen sanatçı Murat Kekilli, “Keşke bu amaçla toplanmamış olsaydık” şeklinde konuştu. Mustafa Yıldızdoğan, Alişan da Taksim’e gelenler arasındaydı.

Konuşmaların ardından tören sona erdi ve kalabalık dağılmaya başladı. Azerbaycan bayrağı taşıyan küçük bir grup anıt önündeki bekleyişi devam ediyor.

***

Hocalı Katliamını Anma Gönüllüleri Komitesi tarafından organize edilen miting Galatasaray Meydanında toplanan çok sayıda grubun yürüyüşüyle başladı. Çeşitli sendikalar, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve Türkiye’nin değişik kentlerinden gelen vatandaşların katılımıyla oluşan büyük kalabalık, Türk ve Azerbaycan bayrakları ”Hepimiz Türküz Hepimiz”, ”Ermeni Yalanına Son” pankartlarıyla ve çeşitli sloganlar atarak yürüdü.

Grupların Taksim Meydanına yürüyüşü sürerken, çevik kuvvetin Fransız Konsolosluğu önünde bariyerlerle güvenlik önlemi aldı.

Yürüyüşe katılanlara ”Sorkozy Tuvalet Kağıdı” yazan tuvalet kağıtları dağıtılırken ”Sorkozy pisliğini temizle” sloganları atıldı.

Taksim meydanında Hocalı Katliamını protesto etmek için toplanan büyük kalabalık, hayatını kaybedenler için saygı duruşunun ardından Azerbaycan ve Türkiye milli marşlarını okudu.

Polis helikopterinin havadan kontrol yaptığı meydanda güvenlik tedbirleri dikkati çekti.

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]