Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Ukraynalı vekil Putin’in tutuklanmasını istedi

Ukrayna’da bağımsız milletvekili Hrihori Omelçenko, Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in 2009’da imzaladığı doğalgaz anlaşmasının ülkenin ekonomik ve ulusal güvenliğini tehdit ettiği gerekçesi ile tutuklanmasını istedi.

Ria Novosti haber ajansının Ukrayna yerel basınına dayandırdığı haberinde savcıları göreve çağıran Ukraynalı vekil, Putin’in hapiste tutulan Ukrayna eski Başbakan Yulia Timoşenko’nun suç ortağı olduğunu iddia etti.

Rusya ve Ukrayna arasında 2009’da imzalanan anlaşma nedeni ile Ekim 2011’den bu yana hapishanede tutulan Timoşenko suçlamaları reddediyor. Ukrayna mahkemeleri Rusya ile imzalanan anlaşmanın Timoşenko’nun yetki sınırını aştığı ve ülkeyi ekonomik dar boğaza soktuğuna hükmetmişti. Turuncu Devrim liderlerinden olan Timoşenko’ya göre yargılanması ve hapse atılması tamamı ile siyasi gerekçelere dayanıyor.

Batılı ülkeler Timoşenko’nun yargılanmasını ve hapis cezası verilmesini kınarken, Putin de yaptığı değerlendirmede Ukrayna liderinin neden tutuklandığını anlayamadığını ifade etmişti.

Timoşenko 11 Ekim’de görülen davada ülkeyi 186 milyon dolar zarara uğrattığı gerekçesi ile 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]