Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Bakanı Yıldız, Kiev Büyükleçiliğinde Türk muhabirlere konuştu

Enerji kaynaklarının, kaynak ülke ve güzergâhlarının çeşitlendirilmesi üzerinde duran Yıldız, enerji güvenliğinin bu sayede oluşacağını belirtti. Yıldız sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Türkiye doğalgazda 5, petrolde de 11 ülkeyle ticaret yapmakta. Bu ülkelerin sayısı ne kadar artarsa o kadar kaynak güvenliği oluşacaktır. Biz Türkiye’de geliştirdiğimiz politikalarda hem yerli kaynakların hem de yenilenebilir kaynakların, özellikle kış şartlarında ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış olduk.”

“KAYNAKLARI ÇEŞİTLENDİRMEMİZ LAZIM”

Kesintiler olduğu yöndeki eleştirileri ise Bakan Yıldız; “Enerji kesintileri; Almanya, Fransa gibi ülkelerde de oluyor. Bunun mevsim itibariyle tabii karşılanması gerekiyor. Bahar ayları muamelesi yapmayın” şeklinde cevaplandırdı.

Enerji verimliğinin yerli kaynak olduğuna dikkat çeken Taner Yıldız, her bireyde tasarruf bilincinin oluşması gerektiğine vurgu yaptı.

Enerji yatırımlarındaki eylemlere dikkat çeken Taner Yıldız; “Türkiye’de; HES, su projelerimiz, rüzgâr, güneş, jeotermal projeleri yapımı sırasında bazı aleyhte gösteriler oluyor. Bu gösteriler her ne kadar zaman zaman iyi niyetli olsa da ülkemize yansıması; yol, su, elektrik şeklinde değil ithal doğal gaz olarak olarak döndüğünü bilmemiz lazım. Doğal gaz ithalatımız öngörmediğimiz bir şekilde artıyor.” diye konuştu.

“TASARRUF DA BİR KAYNAKTIR”

Türkiye’deki nükleer santralin işletmesinde Ukrayna’nın bilgi birikiminde istifade edilebileceğini belirtti.
Aynı zamanda bölgedeki boru hatları projelerinin iki ülke ilişkilerini nasıl etkileyeceğinin konu alan bir protokol imzaladıklarını da belirten Bakan Yıldız, Ukrayna’nın kömür teknolojileri üzerindeki birikimi ve Türkiye’nin işletmecilik tecrübesinin paylaşılabileceğini ifade etti.
Olumsuz hava şartlarının getirdiği bir takım sıkıntılar da konuşulduğunu belirten Taner Yıldız, bir kısım sıkıntıların paylaşılarak daha da hafifletilmesiyle alakalı tedbirler ve önlemler üzerinde karşılıklı görüş alış verişinde bulunduklarını aktardı. Yıldız; “Bildiğiniz gibi değerli meslektaşım bize bir telefon üzerine yalnızca kendi depolarından gaz sevkiyatı yapabileceklerini duyurmuşlardı ve bunu gerçekleştirdiler. Biz de kendilerine teşekkür ettik. İyi komşuluk ilişkilerinin özellikle bugünlerde olumsuz hava şartlarının çok uç noktalara gittiğinde daha da değerli olduğunu gördük” dedi.
“UKRAYNA BİR TELEFONLA KENDİ STOKLARINDAN GAZ VERDİ”

Bakan Boyko’nun geçtiğimiz günlerde ‘Türkiye’den enerji alacakları’ yönünde yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Bakan Yıldız; Türkiye’de Boğazlar’ın 150-160 milyon ton olan geçiş kapasitesini fiziki olarak dolduğunu, Boğazlar’ın kullanılmadığı çözümler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Taner Yıldız burada yaptığı açıklamada; Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in Türkiye ziyaretinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte oluşturdukları işbirliği platformu çerçevesinde enerji alanında ilişkileri geliştirmek için Kiev’e geldiğini söyledi. Meslektaşı Yuriy Boyko ve heyetlerarası görüşmelerde her iki ülke çıkarlarına olabilecek projelerin değerlendirildiğini belirten Taner Yıldız, sektördeki ve bölgedeki son gelişmelerin karşılıklı mütalaa edildiğini ifade etti.

Bakan Yıldız, meslektaşı Yuriy Boyko ile görüşmesinden sonra Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği’nde Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çeşitli temaslarda bulunduğu Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Ukrayna Enerji ve Kömür Bakanı Yuriy Boyko ile önce ikili sonra da heyetler arası görüşmede bulundu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]