Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Donetsk’te yabancı yatımcının nasıl kazanılacağı konuşuldu

Ukrayna’nın ağır sanayi ve ticaret şehri Donetsk’te düzenlenen ilmi konferansta; dış ekonomik ilişkilerin gelişmesi, sorunları ve yabancı yatırımcıların kazanılması konuşuldu.

Ukrayna’da yabancı yatırımların arttırılmasını hedefleyen, 18. Uluslararası Bilimsel Konferans;
Ulusal Donetsk Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Bölge Şubesi, Donetsk Belediyesi, Donetsk Milli Üniversitesi, Donetsk Ticaret Odası ve Diyalog Avrasya Platformu (DAP)’nun katkılarıyla 20-22 Ocak tarihleri arasında gerçekleşti.

Konferansta, katkıda bulunan kurum ve kuruluşların yanı sıra; Almanya, Letonya, Çek Cumhuriyeti, Türkiye, Rusya, Sırbistan, Polonya, Bulgaristan, Çin ve gibi ülkelerden gelen yabancı uzmanlar, gümrükçüler, yerli ekonomistler tebliğlerini sundu.

Toplam 21 ülkeden 38’i yabancı olmak üzere, toplam 130 uzman katıldığı etkinlikte; dış ekonomik faaliyetler ve 2020 yılına kadar Ukrayna ve Donetsk bölgesinde dış ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için öneriler pratik çözüm teklifleri, ithal etmek iç ve dış piyasalarda rekabet gücü ve bunu geliştirmek için stratejiler geliştirilmesi, özel ekonomik bölge işleyişinde sorunlar, öncelikli kalkınma alanları ve diğer yatırım alanlar, uluslararası ve bölgesel entegrasyon kuruluşları gibi konular ele alındı.

“Dış ekonomik ilişkilerin gelişmesi,  sorunları ve yabancı yatırımcıların kazanılması” başlıklı konferansa, Türkiye’den katılan Marmara Üniversitesi Öğretin Görevlisi Prof. İbrahim Öztürk’ün Türk ekonomi sisteminin gelişmesini, Japonya ve Güney Kore karşılaştırmalı ele aldığı sunum katılımcıların beğenisini kazandı.

YUNUS ERDOĞDU | UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]