Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye’de terör saldırısı olabilir

ABD, Türkiye’de yaşayan vatandaşlarını muhtemel terörist saldırılarına karşı uyardı. Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada terör eylemlerinin “yerli” ya da “sınır aşan” güçler tarafından organize edilebileceği belirtildi.

ABD, Türkiye’de bulunan vatandaşlarını Türkiye’de gerçekleşebilecek terör saldırılarına karşı dikkatli olmaları için ikaz etti. Ülkenin Ankara Büyükelçiliği’nin resmi internet sayfasında yayınlanan mesajda “ABD vatandaşı ve çıkarlarına yönelik terörist saldırı ihtimalinin yüksek seyrettiği” hatırlatıldı. Muhtemel saldırıların “sınır aşan” unsurlar kadar “yerel gruplar”ca da yapılabileceği belirtildi.

ABD’nin başını çektiği koalisyon güçleri Irak ve Suriye’de radikal IŞİD örgütü hedeflerine hava saldırılarını sürdürüyor. Örgütle karadan mücadele de Irak ordusu, Kürt peşmerge birlikleri ve “ılımlı” Suriyeli muhalif güçler aracılığıyla yapılıyor. IŞİD ise müttefik ülkelere karşı intikam yeminleri ederken bir yandan da elindeki Batılı rehineleri infaz ederek misilleme yapıyor. Gelişmeler, IŞİD’in etkinlik gösterdiği Irak ve Suriye’ye komşu Türkiye’deki ABD diplomatik temsilciliğini de teyakkuza geçirdi. Büyükelçilik önceki akşam yayınladığı mesajında, ABD vatandaşlarına özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu vilayetlerinde “ekstra dikkatli” olmalarını öğütledi. “Yeni özellikli bir tehdit bilgisi”nin bulunmadığı ancak ABD vatandaşlarına “üst düzey teyakkuzda kalmaları ve güvenlik bilinçlerini artırmak için gerekli adımları atmalarının hatırlatıldığı”nı kaydetti. Geçen yıl 1 Şubat’ta büyükelçilik girişinde intihar bombacısı kullanılarak yapılan terör eyleminde saldırganla birlikte bir Türk güvenlik görevlisi hayatını kaybetmişti.

Avrupa da ‘dikkat’ demişti

Önceki gün de çeşitli Avrupa ülkeleri Türkiye’de yaşayan ya da Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşları için güvenlik uyarılarında bulunmuştu. Fransa, İngiltere, Polonya, Belçika ve İsviçre buna Irak ve Suriye’de devam eden IŞİD operasyonlarını gerekçe göstermişlerdi.

Fransa, başta Hatay olmak üzere, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Şırnak kentlerine gidilmemesi tavsiyesinde bulundu; İstanbul’da Taksim ile Ankara’da Kızılay olmak üzere gösteri düzenlenen yerlerden kaçınılmasını tavsiye etti. İngiltere de, başta Şanlıurfa’nın Akçakale ve Ceylanpınar ilçeleri olmak üzere, Suriye sınırından Türkiye’nin içine doğru 10 kilometrelik alandan “kaçınılması” gerektiğini belirtti. Ayrıca mecbur kalınmadıkça Hakkâri, Şırnak, Siirt ve Tunceli’ye de gidilmemesini öğütledi. Daha az detay vermekle birlikte, Polonya, Belçika ve İsviçre’nin vatandaşları için yayımladığı mesajlarda da benzer uyarılar yer aldı.

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]