Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Polonya’daki tren kazasında ölü sayısı 15, 30 kişi ağır yaralı

Polonya’nın Szczekociny şehri yakınındaki Krakow kasabasında meydana gelen tren kazasında 15 kişinin öldüğü, toplam 54 yaralı arasındaki 30 kişinin de ağır yaralı olarak hayati tehlikelerinin sürdüğü bildirildi.Tren kazasını son yıllarda Polonya’da meydana gelen en büyük trajedi diye değerlendiren Polonya Ulaştırma Bakanı Slawomir Nowak Polonya’da yayın yapan TVN24 yaptığı açıklamada şu ana kadar 15 kişinin öldüğü ve yaralılar arasında 30 kişinin de ciddi şekilde hayati tehlikelerinin bulunduğunu belirtti.

Polonya Başbakanı Donald Tusk ve Ulaştırma Bakanı Slawomir Nowak kaza yerinde inceleme yaptı. Donald Tusk, kazanın son yıllarda Polonya’da meydana gelen en acı olay olduğuna dikkat çekti. Kazanın neye sebep olduğunu söylemek için ise çok erken olduğunu ifade etti.

Yaklaşık 200 kişilik kurtarma ekibinin de olay yerinde dün gece yerel saatle 21: 30’dan itibaren yoğun bir şekilde çalıştıkları ve arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı açıklandı.

Yolculardan çoğunun da yabancı uyruklu olduğu be Ukrayna, İspanya ve Fransa gibi ülkelerden oldukları, ancak ne ölenler ne de ağır yaralılar arasında yabancı olmadığı aktarıldı.

Dün gece Przemysl’tan Varşova’ya gitmekte olan bir trenle yanlış yola giren Varşova’dan Krakow’a gitmekte olan bir tren, ülkenin güneyindeki Szczekociny kentinde kafa kafaya çarpışmışlardı. İki trende toplam 350 yolcu bulunuyordu.

Öte yandan kazanın olduğu Szczekociny’deki raylarda bir süre önce tadilat yapıldığı ifade edildi.

VARŞOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]