Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da soğuklardan ölenlerin sayısı 122’ye yükseldi

Sibirya soğukları Ukrayna’da can kayıplarına yol açmaya devam ediyor. Ukrayna Olağanüstü Haller Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada son 8 günde aşırı soğuklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 122’ye ulaştı. Soğuktan etkilenen 12 kişinin hastanelerde öldüğü, 78 kişinin cesedinin sokaklarda bulunduğu, 32 kişinin ise donmuş cesedine evlerinde ulaşıldığı kaydedildi.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülke genelinde son 8 gün içinde aşırı soğuktan etkilenen 2 bin 36 kişi hastanelere başvurdu. Başvuranlardan bin 591 kişinin tedavisi halen devam ediyor.

Olağanüstü Haller Bakanı Viktor Baloga basına yaptığı açıklamada, 12 Şubat’ta ağır kış şartların mevsim normallerine dönmesini beklediklerini söyledi.

Ukrayna genelinde soğuklar nedeniyle caddelere kurulan barınma çadırlarına 27 Ocak- 3 Şubat günleri arasında ısınmak ve sıcak yemek için yaklaşık 56 bin kişinin başvurduğu belirtildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]