Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da operasyonun ilk gününde binin üzerinde ayrılıkçı vuruldu

Ukrayna’da ateşkesin sona ermesiyle birlikte başlayan, terörle mücadele operasyonunun ilk gününde binin üzerinde ayrılıkçının öldürüldüğü bildirildi.

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Zoryan Şkiryak, yaptığı açıklamada 1 Temmuz’da yeninden başlatılan terörle mücadele operasyonunda; gönüllülerden oluşan Ukrayna Ulusal Muhafız Birliği ile Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından Donetsk ve Lugansk bölgelerinden farklı stratejik öneme haiz şehirlerindeki ayrılıkçılardan temizlendiğini söyledi.

Zoryan Şkiryak; “Ukrayna ile Rusya arasında ayrılıkçıların kontrolündeki, Doljanskiy Sınır Kapısı, Ukrayna gümrük muhafızlarının kontrolüne geçti. Ayrılıkçıların kamplarına nokta vuruşları yapıldı. Bu lokal saldırılarda binin üzerinde ayrılıkçı etkisiz hale getirildi.” dedi.

İçişleri Bakanı Danışmanı Şkiryak ilk günkü saldırı akabinde ayrılıkçıların silah bırakma ve yeninden ateşkes noktasına geldiğini belirtti.

Danışman ayrılıkçıların; af talebiyle birlikte, Rusya’ya çıkan emniyetli bir çıkış güzergâhı oluşturulmasını istediğini ifade etti.

Asıl çatışmaların bundan sonraki süreçte yaşanacağını ve sürecin zor olacağını dile getiren Şkiryak, göstergelerin olumlu yönde olduğuna ve operasyonların zafere kadar süreceğine dikkat çekti.

Birbirinden bağımsız liderler altında yaklaşık 20 bin silahlı milisin bulunduğu, Ukrayna’nın doğusunda çatışmalar aralıksız devam ediyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV –  www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]