Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna ile Rusya stratejik işbirliğini geliştirecek

İsviçre’nin Davos beldesindeki Dünya Ekonomik Forumu çerçevesinde gerçekleşen 8. Ukrayna çalışma yemeğindeki oturuma, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile eski Polonya Cumhurbaşkanı Aleksandr Kvasnevskiy birlikte katıldı.

Viktor Yanukoviç burada yaptığı konuşmada, Ukrayna ve Rusya’nın stratejik işbirliğinin devam edeceğini söyledi. Yanukoviç, “Ukrayna’nın Rusya ile arasında stratejik ilişkileri vardı. Eminim ki, bu ilişkiler devam edecek. Biz eski ortağız, aramızda karşılıklı menfaatlerimiz ve ilgilendiğimiz birçok konu var.” dedi.

Ukrayna ile Rusya arasında 2011 yılında ticaret hacminin arttığını ve 50 milyara yaklaştığını söylen Yanukoviç, iki ülke arasında ticari ve ekonomik ilişkileri gelecekte de geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Rusya ile olan ilişkilerini devletler muvazenesine uygun şekilde yürüteceklerini belirten Yanukoviç, enerji, serbest ticaret bölgesi ve bölgesel birlik konularda milli menfaatlere göre hareket etmeye çalışacaklarını kaydetti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]