Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Diyanet Ukrayna dahil 39 ülkede hizmet veriyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, dünya çapında bin 581 din görevlisi ile 39 ülkede din hizmeti veriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Almanya’dan Japonya’ya Ukrayna’dan Bosna Hersek’e kadar geniş bir coğrafyada toplam bin 581 din görevlisi ile 39 ülkede soydaş, dindaş ve akraba topluluklara din hizmeti veriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinde bulunan açıklamaya göre, Başkanlık yurt içinde olduğu gibi, yurt dışında bulunan vatandaşlara da din hizmeti sunuyor. Dışişleri Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Din Hizmetleri Müşavirlikleri işbirliğiyle yurt dışında bin 315’i kadrolu, 266’sı geçici süreli olmak üzere toplam bin 581 din görevlisi, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı camilerde din hizmeti veriyor.

Yurt dışında görev almak isteyen din görevlileri titizlikle seçiliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yurt dışında görev almak isteyen din görevlilerinin başvuru şartları arasında eğitim şartı ve Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) yer alıyor.

Buna göre görevlendirilecek personelde aranan şartların ilkinde, ‘İlahiyat Fakültesi, Yüksek İslam Enstitüsü, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu, AÖF İlahiyat Ön Lisans mezunu olmak’ ibaresi yer alıyor. Bunların dışında herhangi bir fakülteden mezun olan din görevlileri ise ancak kısa süreli olarak görev alabiliyor. Sınavlara ilişkin duyurular ve sınav şartları www.diyanet.gov.tr adresinden ilan ediliyor.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]