Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EkonomiYunus Erdoğdu

İşcan, Meriç, Samsar, Tezel’den sonra Güldere de “STA imzalanacak” dedi!

Ukrayna'ya her gelen Türkiye Büyükelçisinin hedefi "serbest ticaret anlaşması"

Ukrayna’nın ilk Türkçe haber portalı olarak yine bir dejavu yaşadık. Türkiye Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD)’nin  11 Haziran 2008’de Kiev Hyatt Regency Oteli’nde organize ettiği bir toplantıda eski TC Kiev Büyükelçisi Erdoğan İşcan (23.12.2005-2.11.2009) “Türkiye ile Ukrayna arasındaki serbest ticaret anlaşması süreci bitiyor” demişti.
İşcan çok gayret gösterdi, lakin nasip olmadı görev süresi doldu ve gitti.

Daha sonra Ahmet Bülent Meriç (1.12.2009-15.11.2011) TC Kiev Büyükelçisi oldu ve Aralık 2010’da, “Ukrayna ile serbest ticaret anlaşması imzalamaya hazırız” dedi ve görev süresi dolduğu için yetiştiremedi ve gitti.

Akabinde halihazırda TC Moskova Büyükelçisi olan Mehmet Samsar (1.12.2011-16.12.2013) dönemi başladı.

Büyükelçi Samsar da “Bu sene (2013) Ukrayna ile serbest ticaret anlaşmasını imzalanacak” diye konuştu. Onun da bu kutlu vazifeye görev süresi yetmedi.

Daha sonra TC Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel (1.2.2014- 20-12- 2018) oldu 2017 yılında Türkiye ile Ukrayna arasında müzakereleri süren serbest ticaret anlaşmasını yıl sonuna kadar imzalanacak” dedi. 2018’de görev süresi bitti ve imzalanmadan merkeze alındı.

2019 yılının başında da Moskova’dan gelen Yağmur Ahmet Güldere TC Kiev Büyükelçisi oldu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’ya haftaya güven mektubunu sunacağını söyledikten hemen sonra “Ukrayna’yla serbest ticaret anlaşmasını bu yıl imzalamak istiyoruz” demiş.

Ukrayna’nın ilk Türkçe haber portalı ukraynahaber.com’un kurucusu ve Ukrayna’nın 2005’ten bu tarafa daimi akrediteli ilk Türk muhabiri olarak göreve Kiev’de başladığımda 2005 yılında Kiev’de büyükelçi Ali Bilge Cankorel’di. Sadece ondan serbest ticaret anlaşması söylemini duymadım. Bu süre zarfında beş büyükelçinin görev süresi doldu. Hepsi bir TUİD organizasyonunda “serbest ticaret anlaşması” imzalanacak dedi. Bu söylem 2007’den bu tarafa hiç değişmedi.

Bakalım bu sefer serbest ticaret hayalleri gerçek olacak mı?

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: https://www.instagram.com/founderofukraynahaber/

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]