Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Çin’den Ukrayna çağrısı: İtidalli olun

Pekin yönetimi, Ukrayna’daki çatışmalarla ilgili olarak, Ukrayna’daki tüm tarafların sabırlı ve temkinli davranmalarını istedi.

Pekin’de düzenlenen olağan basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying, Ukrayna’daki taraflardan krizin siyasi diyalog yoluyla çözmenin yollarını aramalarını arzu ettiklerini belirtti. Ukrayna’nın Donetsk eyaletinin Slaviyansk şehrinde güvenlik güçleriyle Rusya yanlıları arasında dün çıkan çatışmada, polisler ve muhaliflerden ölen ve yaralananlar olmuştu. Hua, muhaliflerin söz konusu şehirde devlet binalarını kuşatmaları üzerine Ukrayna güvenlik birimlerinin düzenlediği operasyonu değerlendirdi. Çinli Sözcü, “Ukrayna’daki tarafların sabırlı ve temkinli davranarak, çeşitli bölgeler ve çeşitli etnik grupların meşru haklarını göz önünde bulundurmalarını, krizi siyasi diyalog yoluyla çözmenin yollarını aramalarını arzuluyoruz. ” dedi. Hua, Ukrayna’da siyasal istikrarın sağlanması ve ekonomik gelişmenin hızlandırılmasından yana olduklarını da dile getirdi.

Öte yandan Rusya’nın talebiyle yapılan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Ukrayna’daki durumu ele aldığı dünkü olağanüstü toplantısından bir sonuç çıkmadı. Çin’in BM’deki temsilci yardımcısı Wang Min, Çin’in, Ukrayna’daki gerginliğin sürekli tırmanmasından duyduğu kaygıyı dile getirdi ve ilgili tarafların soğukkanlılığı korumasını arzuladıklarını belirtti. Wang, Çin’in Ukrayna konusundaki tutumunu yineledi ve sorunun siyasi ve diplomatik yollarla, hukuk ve düzen çerçevesinde çözülmesi gerektiğini hatırlattı.

OSMAN EROL | PEKİN – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]