Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Ukrayna Başbakanı Azarov, 2011’in hesabını verdi

Ukrayna Başbakanı Mykola Azarov, başkent Kiev’de düzenlediği basın toplantısında, “2011 yılında hükümetin faaliyetleri” hakkında bilgi verdi.

2008 yılında patlak veren global krizde Ukrayna’nın iflasın eşiğinden döndüğünü itiraf eden Başbakan Azarov, şimdi gelinen noktada ise 2012 yılında Ukrayna’nın enerji bağımlılığı problemi çözmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ülkedeki birçok problemin altında Rusya Federasyonu’ndan alınan pahalı doğal gaz olduğunu kaydeden Azarov; “Sizin iyice anlamanızı istiyorum evet ülkede birçok ekonomik problem var. Ama 2012’de doğal gaz problemini çözersek kalan bütün sıkıntıları da aşarız o problemler enerji yanında ikinci derece öneme haiz. Ukrayna çok büyük hacimlerde doğal gaz tüketiyor. Doğal gaz ödemelerinin bütçede önemli bir yerinin olması nedeniyle ekonomimiz güç kaybediyor. Eminim ki biz bu sorunu 2012’de çözeceğiz.”  dedi.

Ülkedeki ekonomik gelişmeyi grafik destekli canlı yayında anlatan Başbakan Azarov, Ukrayna tarihinin en düşük enflasyonunun yıllık yüzde 4,6 oranı ile 2011’de gerçekleştiğini bildirdi.

Ülkedeki ekonomik durumun kötü olduğunu kendisinin de bildiğini kaydeden Azarov, dünya boraları grafiklerini göstererek dünya genelinde bir durağanlık ve kriz olduğunun da göz ardı edilmemesi istedi.

Halk ile iletişimi facebook üzerinden kurduğunu ve halktan istihbarat aldığını anlatan Azarov, sosyal medyada vatandaşın kendisine aracısız sorunlarını anlatmasından yüzleşmeden çekinmediğini de dile getirdi.

Facebook’ta halktan çok şey öğrendiğini belirten Azarov, facebook’u kabinedeki bütün bakanlara da tavsiye etti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]