Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna istihbaratının birinci ismi Maliye Bakanlığı’na atandı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, kendi isteğiyle görevinden gitmek isteyen Maliye Bakanı Fedir Yaroşenko’nun istifasını kabul etti. Yanukoviç, Yaroşenko’dan boşalan bakanlık koltuğuna ise Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı Valeriy Horoşkovskiy’yi getirdi.

İstifa dilekçesini Cumhurbaşkanı Yanukoviç’e sunan Yaroşenko, bakanlığı bırakmanın gerekçelerini de açıkladı. Yaroşenko, “Maliye Bakanlığı’nda güçlü bir ekip var. Her insan gibi benim de kusurlarım oluyor. Başbakan ile görüştükten sonra istifamı vermek istedim. Benim yerime daha az hata yapacak ve daha kolektif çalışacak bir ismin atanmasını istiyorum” dedi.

Yanukoviç, iktidarının en tartışılan isimlerinden birisi olan Valeriy Horoşkovskiy’yi işadamı kimliği ile SBU başına geçirilmesi nedeniyle sık sık eleştiriliyordu. Bu atama ile birlikte Horoşkovskiy kendi alanına döndü.

Eski Maliye Bakanı Yaroşenko’nun koltuğunun sallandığı her hükümet krizi söylentisinde dile getiriliyordu.

Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]