Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, Moldova ile Transdinyester ihtilafının çözümünde yer alacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, başkent Kiev’de temaslarda bulunan Moldova Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı Vekili Marian Lupu’yu ağırladı. Marian Lupu ile Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdaresi’nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, “Bugün bizim ikili ilişkileri görüşmek için iyi bir fırsat oluştu. Ukrayna ve Moldova ikili işbirliğinin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi için iyi bir potansiyel var. Ben kesinlikle iki ülkenin geleceğinin işbirliği perspektifinin görüşülmesi gerektiğine inanıyorum. Hükümetlerimiz ticari ve ekonomik ilişkilerin arttırılması için çalıştığı takdirde ticaret hacmimizin daha da artacağına eminim” dedi.

Yanukoviç, Moldova ile ayrılıkçı Transdinyester bölgesi arasındaki ihtilafların çözüm sürecine Ukrayna’nın kayıtsız kalamayacağını ve taraflar arasındaki sorunların çözüm süreçte yer alacaklarını belirtti.

Geçtiğimiz yılın iki ülke ilişkileri açısından oldukça verimli geçtiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Vekili Marian Lupu, geçmişte Ukrayna ile Moldova arasında uzun süredir çözüm bekleyen sorunların; bilgelik, cesaret ve sorumlulukla çözüldüğünü hatırlattı.

Komşu iki ülkenin ilişkilerinin stratejik öneme haiz olduğuna vurgu yapan Marian Lupu, yüksek düzeyli bu ilişkiyi korumak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]