Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Vardır bir numarası bu Kiev metrosunun

“Oberejno, dveri zaçınyayutsya. Nastupna stansiya …”. Her istasyondan sonra hareket etmeden önce duyduğumuz bu anonsla hatırladığımız Kiev metrosunda istasyonlar artık numaralı.

2012 şampiyonası sırasında gelecek yabancı turistlerin, kendileri için zor olabilecek Ukraynaca adları karıştırmamaları için Kiev Belediyesi böyle bir yeniliğe gitti. Yabancı turistlere kolaylık olsun diye metro istasyonları ve hatlarına numara verildi.

Böylece “kırmızı hat” üzerindeki istasyonların numaraları 1, “mavi hat” üzerinde bulunan istasyonlar 2 ve “yeşil hat” istasyonlar 3 ile başlayan sayılarla numaralandırıldı.

Şimdi, “Hraşçatik” istasyonundan “Maydan Nezalejnosti” istasyonuna geçerken 2 numarasının asıldığı görülüyor. Bu birinci hattan ikinci hatta geçildiği anlamına geliyor.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]