Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

“Ukrayna’ya Türk Kalitesini Getirdik”

Granit seramik alanında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden biri olan Seranit Granit Seramik Sanayi Anonim Şirketi’nin Ukrayna distribütörü Sep Firması’nın Başkanı Sezai Parlak,  Ukrayna pazarında geldikleri noktayı Avrasya Haber Portalı’ndan gazeteci Deniz Berktay’a anlattı.

Ukrayna’da 50’den fazla satış noktasında Seranit ürünlerinin satışını gerçekleştiren Sep Firması, son bir yıl boyunca başarılı satışlar gerçekleştiren bayiler için, ödül töreni düzenledi. Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar ve Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Mehmet Ali Erkan’ın da katıldığı törende, başarılı bayilere sertifikalar ve ödül çekleri, Büyükelçi Mehmet Samsar tarafından verildi. Tören çerçevesinde, Sep Firmasının geldiği noktayı Avrasya Haber Portalı’na aktaran Sezai Parlak, Ukraynada iş yapmak isteyen Türk girişimcilere de, tavsiyelerde bulundu:

– Sep Ukrayna Firması’nın faaliyetleri ve bugün gelmiş olduğu nokta hakkında bilgi verebilir misiniz?

– Sep Ukrayna Firması, 2003 yılının Mayıs ayında Seranit ile imzaladığı distribütörlük anlaşması çerçevesinde, Seranit’in Ukrayna’daki yetkili sponsoru oldu. Ukrayna’da, binaların dış cepheleri ve alışveriş merkezlerine yönelik olarak, granit seramik, porselen seramik satışı gerçekleştiriyoruz.

Bizim hitap ettiğimiz kesim, üst – elit segmenttir. 2003 yılından bu yana geçen dönemde, Ukrayna’da faaliyette bulunan büyük inşaat firmaları, müteahhitler ve mimarlar tarafından yaygın olarak bilinen, özellikle dış cephe seramiği alanında geniş üne sahip, güvenilen bir marka olduk.

Buna ek olarak, şimdi, normal seramik alanında da yüksek kaliteli bir ürünle tüketicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyoruz. “Serra” adlı seramik ürünümüz, İspanya’da önümüzdeki ay düzenlenecek olan Cevisama Fuarı’nda dünya çapında tanıtıldıktan sonra, Şubat ayı sonlarına doğru, Ukraynalı tüketicilerin karşısına çıkacak. Bu alanda da Ukrayna’da önemli bir marka haline geleceğimizi söyleyebilirim.

– Peki, Ukrayna’daki başarınızın sırrı nedir?

– Başarımızda etkisi olan unsurların en önemlilerinden biri, sattığımız malın kaliteli oluşudur. İkincisi, servisi zamanında ve hızlı yapıyoruz. Bununla bağlantılı olarak, müşteri memnuniyeti, bizim için çok önemli. Müşterilerden gelen değerlendirmeleri sürekli olarak inceliyoruz. Ayrıca, fiyat-kalite dengesini iyi ayarladığımızı düşünüyorum. Yani, üst segmente hitap eden bir ürün satmakla birlikte, fiyatı, bu şartlarda olabilecek en iyi düzeyde tutuyoruz. Bunun dışında, 2003 yılında Seranit’in distribütörlüğüne başladığımız zamandan bu yana, faaliyetlerimizi kesintisiz olarak sürdürdük. 2008 döneminde başlayan ekonomik krizde, küçülme yoluna gitmedik. Aksine, bayi ve müşteri sayımızı arttırdık.

– Firmanızda düzenlenen ödül törenine değinirsek…

– Bu ödül töreni, Ukrayna’daki 50’den fazla bayiimiz içinde, son bir yılda en iyi performansı gösteren firmalara yönelik. Bu törenlerin ilki, geçen yıl düzenlenmiş ve ekonomik krizin etkilerinin yoğun olduğu dönemde bile Seranit’in ürünlerinin başarıyla satışına, yani, Ukrayna’da Türk kalitesinin tanıtılmasına katkıda bulunmuş olan bayiler, ödüllendirilmişti. Bu yıl, Kiev Büyükelçimiz Sayın Mehmet Samsar ve Ticaret Müşavirimiz Sayın Mehmet Ali Erkan, ödül törenimize geldiler ve başarılı bayilere sertifikaları ve hediye çekleri, sayın büyükelçimiz tarafından verildi. Burada ben, kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.

– Sizin sektörünüz, inşaat sektörü ile yoğun etkileşim içinde olan bir sektör. Küresel ekonomik kriz, Ukrayna’da en yoğun olarak, inşaat sektörünü etkilemişti. Ayrıca, siz, üst kesime hitap eden ürünler satıyorsunuz. Bu açılardan baktığımız zaman, kendi sektörünüzde, kriz sonrası durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

– Özellikle 2011 yılının ikinci yarısında toparlanma olduğunu söyleyebiliriz. 2012 içinse, bir değerlendirmede bulunmak için henüz erken. Çünkü küresel krizin ikinci dalgasının Ukrayna’ya ne şekilde etki edebileceğini, henüz bilmiyoruz.

2008 yılında başlayan küresel ekonomik kriz, insanların tüketim alışkanlıklarını değiştirdi. “Taşlar yerli yerine oturmaya başladı” da diyebiliriz.

– Ukrayna’da faaliyet göstermek isteyen Türk girişimcilere neler tavsiye edersiniz?

– Birincisi, Ukrayna, kesinlikle kısa sürede sonuç alınacak bir yer, değil. Buraya gelecek kişilerin, uzun soluklu planlar yapmaları gerekiyor. İkincisi ise, burada iş yapmaya başlamadan önce, buraya gelip ülkeyi tanımaları ve bu ülkenin yapısını, gerçeklerini ve kültürünü iyi analiz edip planlarını buna göre yapmaları şart.

Avrasya Haber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]