Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

TUSKON: Devlette rüşvet, insanda kansere benzer

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), yürütülmekte olan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili açıklama yaptı. Konfederasyon, iddiaların vehametine dikkat çekerek, “Devlette rüşvet insanda kansere benzer, zamanında tedbir alıp önüne geçilmediği takdirde bütün bedeni sarar ve ülkeyi çökertir.” ifadesini kullandı.

Son bir haftadır ülkede ortaya çıkan rüşvet ve yolsuzluk soruşturması ve yansımalarını ‘endişeyle takip ettiğini’ dile getiren TUSKON, gündeme gelen iddiaların, hükümetin 4 bakanı ve oğullarına, çeşitli seviyedeki bürokratlara uzanması ve bu iddiaların odağında başka bir ülkenin vatandaşlarının bulunmasının büyük bir vehamet arz ettiğini vurguladı. Hakikatlerin hukuk devleti ilkesine uygun bir şekilde gerçekleştirilecek bağımsız soruşturma ve yargılama süreciyle ortaya çıkarılmasının ve varsa suçluların cezalandırılmasıyla bir an evvel neticelendirilmesinin sadece üyelerinin değil bütün kamuoyunun beklentisi olduğunu aktaran TUSKON’un açıklamasında ayrıca şöyle denildi:

“Soruşturma ve yargılama sürecinde, atılan her adımın yalnızca demokratik hukuk devletine değil, aynı zamanda evrensel hukuk kuralları ile taraf olduğumuz uluslararası anlaşmalara da uygun olması gerekir. Devlette rüşvet insanda kansere benzer, zamanında tedbir alıp önüne geçilmediği takdirde bütün bedeni sarar ve ülkeyi çökertir. Rüşvet ve yolsuzluk söylentilerinin üzerine demokratik ülkelerde olduğu gibi evrensel hukuk kurallarına uygun, hızlı ve erdemli bir şekilde gidilmezse oluşacak güven eksikliğinin ülkemizi de olumsuz etkilemesi kaçınılmazdır.

İddiaların soruşturulması neticesinde ortaya çıkacak hakikatlerle demokrasimiz daha da güçlenecektir. Hukukun önünde herkesin eşit olması ilkesi göz önüne alınmalıdır. Sonucu ne olursa olsun yargılamanın ilgili kamu görevlilerinin etkisizleştirilmesi algısı oluşmasına meydan vermeden ve soru işaretlerini ortadan kaldıracak şekilde yürütülmesine fırsat verilmelidir.

Ülkemizde ekonomik büyüme ve ilerlemenin devam edebilmesi için öngörülebilirliğin sağlanması öncelikli bir hedef olmalıdır. Bunu sağlamak için şeffaflık, daha fazla demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin güçlendirilmesi gerekmektedir.

Şimdiye kadar olduğu gibi ülkemiz ve milletimiz adına güzel ve iyi olan her projeyi ve adımı destekleyip, yapılan yanlışları da ifade etmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.”

CİHAN

 

YORUMSUZ:

 

https://www.ukraynahaber.com.ua/images/stories/arsiv/Levha/BcHmSFwIQAAMRxj.jpg

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]