Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[ÖZEL] Yanukoviç’in Türkiye ziyaretinde yaşanan skandal!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in iki günlük planlanan fakat bir gün olarak gerçekleşen Türkiye ziyaretinde basına yansımayan bir skandal yaşandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuk Cumhurbaşkanı onuruna verdiği yemekteki konuşmalar Ukrayna basınında yer aldı.

“Kırım Komentariyi” gazetesinin parlamentonun internet sitesine dayanarak verdiği habere göre, Konuk Cumhurbaşkanı Yanukoviç, akşam yemeğindeki masadaki oturma düzenine bakıp, Türkiye tarafında yer alan Kırım Tatarlarının Lideri Mustafa Cemilev’in kastederek; “Aslında Mustafa ağa’yı Mohilyov ile birlikte oturtmak gerekirdi…” dedi. Yanukoviç, ikinci gün olan ziyaretini iptal etti ve ülkesine döndü. Ortak basın toplantısında Erdoğan’ın konuşmasının neredeyse tamamını Fransa’nın sözde soykırım meselesine ayırdığını yazmıyoruz bile.

Bazı kaynaklardan aldığımız habere göre, Muhalefet partili milletvekili Cemilev, Türkiye’ye giden heyette yer almak istedi yalnız iktidar buna izin vermedi. Cemilev’de kendi imkanları ile Türkiye’ye giderek Türkiye tarafında yemeğe katıldı.

Gazete’nin haberine göre Cumhurbaşkanı Yanukoviç ise bu sürpriz gelişme karşısında bir espri yaptı.

Kırım Başbakanı Anatoliy Mohilyov ile Mustafa Cemilev arasındaki geçmişte yaşanan bir hadiseye atıfta bulunarak; “Cemilev’i bizim tarafımızda Mohilyov’un yanına oturtmak lazımdı” dedi.

Yanukoviç’in bu sözleri, Mohilyov daha Kırım Emniyet Müdürü iken, Aypetri’deki Tatarlara ait alışveriş noktalarının ve binaların yıkılması emrini verdiğini bilen salondaki misafirler arasında gülüşmeli konuşmalara neden oldu.

Bu yazdıklarımızdan eminiz birçoğunuz bir şey anlamadı bu ne anlama geliyor şöyle izah edelim

Farzı muhal: Erdoğan, AB’nin başkenti Brüksel’e resmi ziyaret gerçekleştirecek. BDP’li bir Kürt vekil “bende heyette yer alacam” dedi. Erdoğan’da müsaade etmedi. BDP’li vekil atladı uçağa gitti. AB’liler yapmaz ama görüşmelerde de kendi taraflarına oturttu. Başbakan Erdoğan bir baktı TC Parlamentosu’ndaki bir vekil karşı takımın saflarında. Böyle bir şey olsaydı Türkiye’de yer yerinden oynardı.

Gerisini yazmıyoruz… haber yorumlara açık…

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]