Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yanukoviç’in Ankara ziyaretinin Ukrayna’daki yansıması

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç resmi bir ziyaret için Türkiye’de. Uzmanlara göre bu ziyaret sırasında yapılacak görüşmelerin en önemli meyvesi iki ülke arasındaki giriş ve çıkışlarda vizelerin kaldırılması olacak. Bu ise Ankara’nın bir dış politika zaferi anlamına geliyor. Kültürel alandaki işbirliği ise en çok Kırım’da hissedilecek.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Serhiy Korsunskiy’in ifadesine göre ziyaret programı çerçevesinde 10 uluslar arası belgenin imzalanması planlandı. Ayrıca iki liderin başkanlığında ülkeler arası stratejik komisyon ilk toplantısını yaptı.

Ülkelerin parlamentoları arası komisyon grubu başkanı BYUT partisinden Yevgen Dobraka, Ankara ve Kiev arasındaki ilişkilerinin seviyesi gerçekten stratejik düzeye çıkmıştır, diyor. Parlamenter, “Aramızdaki ticaret hacmi yüksek düzeylerde, derin sorun ise neredeyse yok gibi” diye sözlerine ekliyor.

Ukrayna-Türkiye ilişkilerini araştıran uzman Natalya Talalay da ziyaretin en önemli getirisinin vizeler olacağını söyledi.

Talalay, “Bana göre vize muafiyeti başta Türk diplomatların başarısı. Ülkemize daha fazla yatırım yapmalarına imkan verecek. Bizim için ise 20 Avro tasarruf yapabileceğimiz anlamına geliyor. Çünkü Ukraynalılar için kolaylaştırılmış Türk vizesi vardı. Sınırda alıyorduk” dedi.

Kırım ve Tatarlara yapılan en büyük yardımın Türkiye’den geldiğinin altını çizen uzman aramızda ekonomik işbirliğinin en çok inşaat sektöründe görüldüğünü, yakın gelecekte şantiyelerin Türklere daha çok açılacağını da sözlerine ekledi.

Ulyana Dermenci – UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]