Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’deki Öfke Günü’nde 200 eylemci için 1400 polis görev yaptı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 150 bin kişinin katılacağı iddia edilen 14 Mayıs Öfke Günü eylemine 200 eylemci katıldı. Meydanda toplanan 200 kişi için 1400 polisin görev alması ise dikkat çekti.

Kiev Mahkemesi’nin eyleme izin vermemesine rağmen 200 kişi protesto gösterisi için parlamento çevresinde toplandı. Emniyetten yapılan açıklamada” 7 sivil toplum örgütü 135 bin kişi ile eylem yapacaklarını bildirdiler. Biz de bundan dolayı, 1000 polis 400 de jandarmayı hazır bulundurduk.” denildi.

Parlamento çevresine çadır kent kurmaya çalışan eylemcilerle kolluk kuvvetleri arasında arbede yaşandı. Polis göz altına aldığı eylemcileri daha sonra serbest bıraktı.

“Ulusal Öfke Günü” teşebbüsçüsü ve koordinatörü Spilna Sprava Hareketin lideri Oleksandr Danilyuk yaptığı açıklamada parlamento çevresinde yapacakları protestonun süresi bir eyleme dönüşeceğini iddia etti.

Ukrayna’da 2010 yılında iktidara gelen şimdi hükümete karşı muhalefet 14 Mayıs’ı “Ulusal Öfke Günü” ilan etmişti.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]