Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

EURO 2012’de Milliler yok ama Cüneyt Çakır olacak

FIFA kokartlı hakemlerden Cüneyt Çakır tarihi bir başarı göstererek, Ukrayna – Polonya ortaklığı ile Haziran 2012’de düzenlenecek 2012 Avrupa Şampiyonası’nda düdük çalmaya hak kazandı. Karar bugün UEFA’nın Nyon’daki merkezinde yapılan UEFA Hakem Komitesi toplantısında netleşti.

4 yılda bir düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nda görev alacak 12 Avrupalı hakemden biri olmayı başaran Cüneyt Çakır, aynı zamanda 16 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası’nda maç yönetecek ilk Türk hakemi olacak.
Haziran 2011’de UEFA tarafından en üst kategori olan Elit Kategoriye yükseltilerek Avrupa’nın en iyi 23 hakemi arasında yer alan Cüneyt Çakır, hakemliğe 1994 yılında başladı. 2001 yılında Üst Klasman Hakem olarak Spor Toto Süper Lig’de düdük çalmaya başlayan Çakır, 2006’da FIFA kokartı taktı.

2007’deki U19 Avrupa Şampiyonası’nda düdük çalan Çakır, 2009’daki U21 Avrupa Şampiyonası yarı final ve Nisan 2010’da UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final rövanş maçı yönetme başarısı gösterdi. Cüneyt Çakır, 2010-2011 sezonunda 4’ü milli maç, 3’ü Şampiyonlar Ligi olmak üzere 11 uluslararası maç yönetti.

Cüneyt Çakır ayrıca Ağustos’ta Kolombiya’da yapılan U20 Dünya Şampiyonası’nda görev aldı. Çakır, şampiyonada aralarında turnuvanın açılış maçı ve yarı final maçı da olmak üzere toplam 5 maçta düdük çaldı.
Türkiye Futbol Federasyonu ve MHK, konuyla ilgili önümüzdeki günlerde detaylı açıklama yapacak.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]