Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Ukrayna pazarına gireceklere, BC yol gösterecek

Türk malı ürünlerin Ukrayna pazarına girmesi için çözüm üreten yeni bir işletme modeli Business Concept (BC)’in başkent Kiev’de faaliyetlerine başladı.

Hâlihazırda inşaat ve otomotiv sektöründen 21 Türk markasını çatısı altında toplayan, BC’nin sergi salonunun açılışı, Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, Kiev Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Mehmet Ali Erkan ve BC Şirket Temsilcisi Halil Bekmezci tarafından yapıldı. Açılışa büyükelçilik mensuplarının yanı sıra Ukrayna’da çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren çok sayıda işadamı da katıldı.

Davetlerine icabet edenlere teşekkür eden Halil Bekmezci, Türkiye ile Ukrayna’nın dostluk ilişkilerinin tarihinin, Hürrem Sultanla birlikte Kanuni Sultan Süleyman dönemine uzandığını söyledi.

Açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Mehmet Samsar ise: “Bugün burada çok önemli bir kuruluşun açılışında bulunuyoruz. Türkiye’de üretilen birçok ürünün birçok işadamının burada Ukrayna pazarına imkân sağlayacak bir mekâna sahip olduk. Buradaki işadamlarımızın güçlü bir profile sahip olduklarını biliyorum. Ekonomik derinliği olmayan hiçbir ülke uluslararası politikada başarı sağlayamaz. Ben ve arkadaşlarım ülkemizin resmi temsilcileriyiz ama bana göre ülkemizin gerçek temsilcileri siz işadamlarımızdır. Çünkü sizler güçlü oldukça bizler de uluslararası politikada daha güçlü olacağız. Sizlerle her zaman gurur duyduk” dedi.

‘BU KONSEPTİ DEVLET OLARAK DESTEKLİYORUZ’
Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na özel açıklamada bulunan Ticaret Başmüşaviri Mehmet Ali Erkan: “Bu konsept devlet olarak da üzerinde durduğumuz ve işadamlarımızı teşvik ettiğimiz bir yöntem. Buraya ilk defa açılmaya çalışan işadamlarımıza burada tecrübe ve deneyimleri olan firmalarımızın mevcut tecrübelerini paylaşmaları büyük bir avantaj. Ukrayna’ya gelecek ihracatçılara buradaki şirketlerin pazardaki deneyimlerini aktarmaları ve olanaklarını sunmaları, burada ürünlerini sergilemeleri önemli. İlk geldiğiniz bir pazarda muhatap bulma sorunu yaşayabiliyorsunuz. Özellikle Ukraynalı müşteri bulmada zorlanıyorsunuz. Ukraynalılar genelde burada bir temsilciniz olup olmadığını sorarlar. Business Concept bu açıdan hem de onların temsilcisi konumunda olmasını son derece faydalı görüyorum. Yeni girecek ihracatçılara son derece önemli imkânlar oluşturacak” şeklinde konuştu.

Cihan’a şirketlerinin işleyişi hakkında bilgi veren BC Genel Müdürü Rasim Bekmezci, geliştirdikleri konseptin dış ticaretin bütün evrelerini içine aldığını söyledi. BC’nin Türkiye’deki imalatçıların Ukrayna pazarına doğru bir platformdan, doğru bir yoldan girmeleri için oluşturulmuş bir konsept olduğunu anlatan Rasim Bekmezci: “Burada işadamlarımız mallarını sergileyebilir, reklamlarını bizim aracılığımızla yapabilir, nakliye, lojistik, sertifikalandırma, satış ve teslimat, ödeme ve tahsilatlarını bizim üzerimizden yapıp hatta bulunduğumuz sergi salonunu ve ofislerimizi diledikleri gibi kullanabilirler. Kapımız bütün işadamlarına açık. Böyle bir konseptin Ukrayna’da olması Türkiye’deki imalatçı arkadaşlar için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum.” ifadesini kullandı

BUSİNESS CONCEPT’İN YAPISI
Yaklaşık 10 yıllık Ukrayna pazarı tecrübesine sahip BC yapılanmasının kurucuları; üretim, satış, pazarlama, ithalat, ihracat, gümrük, nakliyat ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteriyor.  

Ukrayna’da şirketin; 5 bin metre kara kapalı 10 bin metre kara açık depo alanı, 2 bin 500 metre kare üretim tesisi, Kiev’in merkezinde 500 metre kare sergi alanı, 12 TIR’lık kara taşıma filosu, 150 bölge satış bayisi ve ulusal çapta yaklaşık 50 yapı marketine direk ürün temini gibi bir dizi imkânları sahip.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

Editörün notu: Haber ile ilgili mutimedya içerik hazırlanıyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]