Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yunanistan, daha fazla turist için ‘ekspres vize’ uygulamasına geçiyor

Ağır mali krizle mücadele eden Yunanistan, turizmden daha fazla gelir elde etmek için ‘ekspres vize’ uygulamasıyla Türk turistleri kapmayı hedefliyor. Dışişleri ile Kültür ve Turizm Bakanlıkları’nın yapacakları ortak çalışma, başta Türkiye olmak üzere yükselen Asya ülkeleri vatandaşlarına daha esnek, hızlı ve yumuşak süreçler sonunda vize verilmesini amaçlıyor.

Finansal krizle bunalan Yunanistan, biraz olsun rahat nefes alabilmek için ülkenin turizmden daha fazla gelir elde etmek için kolları sıvadı. Kathimerini gazetesinin haberine göre Dışişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turzim Bakanı, dün yaptıkları toplantıda bakanlık temsilcilerinden oluşacak ortak komite kurulmasını kararlaştırdı. Komite, başta Türkiye olmak üzere Hindistan, Çin, İsrail, Rusya ve Ukrayna’dan daha fazla turist akımını Yunanistan’a yönlendirmek için vize konusunda kolaylaştırıcı önlemleri acilen uygulamaya koyacak. Yukarıda adı geçen yükselen ülke vatandaşlarına uygulanan turist vizesinin kurallarının esnetilmesi kısa sürede hayata geçirilecek. Bakanların yaptıkları görüşmede, Yunanistan’ı ziyaret etmek isteyen turistlerin, vize için uygulanan katı tutumun arzularının gerçekleşmesinde engel olduğu kanaatinde olduğu ifade edildi. Vize konusunda kolaylaştırıcı önlem alınmasına neden bir başka etken ise Yunanistan’ın turistlere çok zor vize verdiğine dair düşüncenin değiştirilmesi olduğu belirtildi.

Ayrıca Yunan konsolosluklarının bulunmadığı şehirlerde halka kolaylık sağlanması için özel Vize Merkezler’i kurulması planlanıyor. Bu merkezler bürokratik süreçleri izlemek üzere evrakları toplayarak konsolosluklara ulaştıracak.

TÜRK TURİST GÖZDE

Yunanistan’da 2010’da etkili olan ekonomik kriz ve ülkeye dair olumsuz haberlere rağmen küçük de olsa turist sayısında bir artış olduğu ifade edildi. Türkiye’de yeşil pasaportlara vize uygulamasının kaldırılması Türkiye’den Yunanistan’a gelen turist sayısında artış sağladı. 2010 yılında Yunanistan’a gelen Türk turist sayısı, yüzde 123’lük artışla 300 bin oldu. Bu arada Türkiye ve Yunanistan, Çin ve Hindistan turistlerine yönelik paket programlar düzenlemeyi de hedefliyor. Aynı amaca yönelik Yunanistan ve İsrail’in de ortak çalışacakları ifade ediliyor. Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’den bir günlük Yunan adalarına kruvaze turları düzenlenmesi için çözüm arayışını da sürdürüyor. Ayrıca Türkiye ile ilişkileri bozulan İsrail vatandaşları da, geçen yıl Yunanistan’ı ziyaretlerinde yüzde 146’lık bir artışla dikkat çektiler.

Son dönemde Türkiye, başbakan, bakanlar, iş çevreleri ve STK’lar vasıtasıyla komşu ülke Yunanistan’ın vize konusunda kolaylaştırıcı uygulamaları hayata geçirmesini, ayrıca Avrupa nezdinde de takipçisi olması için bastırıyordu. Ekonomik krizle birlikte ülkede yaprak kımıldamazken, Yunan adalarının belediye başkanları ile Yunanistan’daki ticaret ve ekonomi çevreleri, gelişen Türkiye’den daha fazla istifade edilmesi için vize konusunda kolaylık gösterilmesi için Yunan hükümetine art arda çağrılarda bulunmayı sürdürüyor.

Diğer yandan 2011 yılında görevi üstlenen Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris ise Selanik’i yılda 300 bin Türk turistin ziyaret etmesi için gerekli tanıtımları yapacaklarını, vize konusunda da adım atılması için elinden gelen çabayı göstereceğini ifade etmişti.

 

CİHAN

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]