Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Eski Başbakan Timoşenko 51. yaşına cezaevinde girdi

Rusya ile yaptığı doğalgaz alım anlaşmalarında görevini kötüye kullanmaktan tutuklanan eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko 51’inci yaşına hapishanede girdi. Demir parmaklılar ardındaki “turuncu devrimin” lideri Timoşenko’ya destek olmak için 5 bin kişi cezaevi önünde “Yuliya’ya çiçek” eylemi yaptı.

Çiçek eyleminde cezaevi önü çiçek pazarına döndü gelen çiçeklerden tepeler oluştu. Eylemciler ellerinde Timoşenko portreleri taşıdı.

Eylem nedeniyle hapishane önündeki cadde trafiğe kapatıldı. Hapishane önünde toplanan kalabalık yaklaşık 5 saat süresince konserler eşliğinde eğlendi. Partililerin halka seslendiği etkinlikte “Timoşenko’ya özgürlük” sloganlarının atıldı.

Kalabalık dağılması akabinde küçük bir gurup cezaevinin demir kapısına yürüdü. Burada slogan atan ve kapıyı tekmeleyen guruba polis müdahale etmedi. Uzun süre slogan atan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kişiler havai fişek gösterileri akabinde olaysız bir şekilde dağıldı.

Timoşenko’nun bulunduğu cezaevi çevresinde gece boyunca belirli aralıklarla havai fişek atıldı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]