Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

2013 yılı Türkiye’de Ukrayna yılı olur mu?

Türkiye’de düzenlenecek 2012 Çin Kültür Yılı’nın 12 Aralık’ta Ankara;da başlayacağı bildirildi. Etkinliklerin başlaması dolayısıyla Ankara’da bir gala gecesi düzenlenecek ve ünlü Çinli ressamların eserlerinin yer alacağı “İpek Yolu’ndan Renkler” adlı resim sergisi açılacak.

Çin Kültür Bakanlığı tarafından “İpek Yolu’nun Başlangıcı: Büyüleyici Çin” temalı Kültür Yılı hakkında Pekin’de bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Çin Kültür Bakanlığı Yabancı Ülkelerle İlişkiler Genel Müdürü Hou Şianghua toplantıda yaptığı konuşmada, Kültür Yılı etkinlikleri sırasında renkli Çin kültürünün yanı sıra reform ve açılma politikasından sonra ortaya çıkan modern Çin’in yansıtılacağını belirtti.

Çinli yetkili edebiyat, sanat, kültürel miras, radyo ve sinema, eğitim, akrobasi, kukla sanatı gibi alanlarda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Trabzon’un da aralarında bulunduğu çok sayıda şehirde 70’den fazla etkinlik düzenleneceğini söyledi.

Topkapı Sarayı’nda ünlü Yer Altı Ordusu Askerleri heykelleri de dahil olmak üzere yüzlerce antik Çin eseri sergilenecek. Çin Kültür Yılı sırasında Pekin Operası, Shenzhen Senfoni Orkestrası ve Merkezi Opera’nın gösterileriyle Çağdaş Sanat Eserleri, Dunhuang Mağara Resimleri sergileriyle Çin Filmleri Haftası da izlenebilecek.

İki ülkenin kültür bakanlıkları tarafından 2013 yılında da Çin’de Türkiye Kültür Yılı düzenlenecek. 2010’da  Türkiye’de  “Japonya Yılı”, 2008’de  “Rusya Yılı” yıllarının ardından Çin yılının da kutlanması, 360 yıllık ilişkileri olan Ukrayna için acaba 2013’de Türkiye’de “Ukrayna Yılı” ,Ukrayna’da “Türkiye Yılı” olabilir mi sorusunu getiriyor?

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]