Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, lüks vergisinden 100 milyon dolar bekliyor

Ukrayna’da bazı lüks tüketim mallarına vergi geliyor. Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Politika Bakanı Sergey Tigipko, lüks tüketim vergisini öngören yasa tasarısının Ukrayna Parlamentosu’ndan geçmesi halinde 100 milyon doların üzerinde gelir elde edileceğini söyledi.

Tigipko, söz konusu lüks tüketim vergisinin sadece; pahalı otomobiller, uçaklar, motosikletler, büyük evler, ev etrafında büyük toprak parselleri, saat, kıyafet gibi fiyatı iki bin euro’dan başlayan lüks ürünleri kapsayacağını belirtti.

Lüks vergiye dâhil olacak ürünlerden uygulanacak ilave vergiden bütçeye 100 milyon dolar civarında gelir bekleniyor. Söz konusu kaynak ise emekli maaşların ödemelerine gidecek.

Vergiden gelecek paranın emekli fonuna yatırılması çok önemli olduğunu ifade eden Tigipko, emekli fonun şu anda tamamen şeffaf olduğunu ve yolsuzluk düzenlemeleri olmayan bir fon olduğunu açıkladı.

Lüks vergisi yasa tasarısının girişimcisi Sosyal Politika Bakanlığı olduğunu söyleyen Tigipko, yasa tasarının yaklaşık olarak üç hafta boyunca görüşüleceğini ifade etti. Söz konusu yasanın onaylanması halinde etkileri 2012 yılı bütçesine yansıyacak.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]