Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Almanya, Ukrayna’nın AB’ye katılmasına karşı

Almanya Dışişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan Devlet Bakanı Cornelia Pieper’in Ukrayna’nın AB üyeliğine dair belgeyi ülkesinin imzalamayabileceğini bildirildi.

Ukrayinska Pravda gazetesinin haberine göre Cornelia Pieper; “Söz konusu olan Federal Almanya Cumhuriyeti yönetimi ise, şartların yerine gelmemesi durumunda böyle bir anlaşmanın imzalanacağını düşünmek oldukça güç” dedi.

Bakan Pieper ayrıca, Alman tarafının genel olarak Ukrayna ile üyelik anlaşmasının imzalanmasından yana olduğunu, fakat ülkenin de hukukun üstünlüğü, demokratikleşme, insan haklarının korunması konularındaki temel Avrupa prensiplerine riayet etmesi gerektiğini vurguladı.

Pieper; “Biz Ukrayna’dan hukuk devleti olarak demokrasi ve prensiplerine uymasını, AB kriterlerine uygun şekilde demokratikleşme yolunda ilerlemesini bekliyoruz” diye ekledi.

Eski Başbakan Yuliya Timoşenko’nun hala hapishanede olmasından kaygı duyduğunu ifade eden Pieper, bunun insan hakları ihlali olduğunu belirtti.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]