Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriTürkiye

AKP’li Çağlayan ve Aslan tutuklandı! Sırada kim var?

Ve Zafer Çağlayan ile Aslan hakkında resmi tutuklama kararları Juri tarafından onaylandı...

Önceki gün New York Güney Bölgesi Savcılığı tarafından yayınlanan yeni iddianame ile birlikte eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan ile Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan da iddianameler içine sanık olarak girilmişti.

WHatti’nın elde ettiği yeni ve resmi bir belge ise, Çağlayan ile birlikte Aslan ve Balkan’ın hakkında da artık resmi olarak bir tutuklama kararının Jüri tarafından da onaylandığını gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma sabahı yaptığı basın toplantısında Çağlayan’a karşı atılan adımı Türkiye Cumhuriyetine karşı atılan bir adım olarak gördüğünü söylemiş, Zarrab, Halkbankası ve hatta Washington’daki Rezidans önündeki kavga ile ilgili çok kötü kokuların geldiğini söylemiş, ABD yargısı tarafından alınan kararları ‘hiçbir hukuk mantığı yok’ diyerek eleştirmişti.

Erdoğan, dün Senato komitesinde korumalarına daha önce onaylanan silah satışına veto gelmesi hadisesine ise bir yorumda bulunmadı.

İşte el yazısı ile sanıkların altına eklenen ve sanıklar hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını ifade eden Jüri yazısı. Anlaşılan o ki Zarrab’ın peçete kağıtı üzerine yazdığı ‘fatura’ Çağlayan için ABD savcısı tarafından kabul edilmemiş.

Kaynak: Wasington Hattı

AKILLARDAKİ TEK SORU: SIRADA AŞAĞIDAKİLERDEN KİM VAR? NE OLMUŞTU?

25 Aralık 2013’te İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gerçekleştirilen baskınlarda işadamı Ali Ağaoğlu, sanatçı Ebru Gündeş’in eşi İran kökenli Reza Zerrab, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, Emlak Konut GYO Genel Müdürü M.K. ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de aralarında bulunduğu 52 kişi gözaltına alındı. Bu isimler arasında üç bakanın oğlu da var. Edinilen bilgilere göre, Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Dairesi Başkanlığı’na geçen yıl bir ihbar mektubu geldi. Mektupta, özellikle İstanbul’da bazı arazilerin usulsüz olarak imara açıldığı ve bu yolla milyonlarca liralık rant elde edildiği öne sürüldü. Ayrıca Mali Suçlar Araştırma Kurulu’nun (MASAK) şüpheli para transferleriyle ilgili İstanbul Emniyeti’ne bir rapor gönderdiği belirtildi. Bu gelişmelerin ardından yaklaşık 1 yıl boyunca teknik takibe alınan şüphelilerin aralarında yaptığı görüşmelerin kayıt altına alındığı ifade ediliyor.

Oğlu, rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan görevinden istifa etti.

Bakan Çağlayan, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“17 Aralık tarihi itibariyle gerçekleştirilen operasyonun, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı kirli bir tezgah olduğu çok açık bir şekilde ortadadır.

 

Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım.”

İDDİALAR
Rıza Sarraf’ın, ihracat ve bankacılık konularıyla ilgili Ekonomi Bakanlığı nezdindeki işlem ve usulsüzlüklerine, özel kalemler Onur Kaya ve Mustafa Behçet Kaynar vasıtasıyla yardımcı olunduğu idda ediliyor.

Bakanın yönlendirdiği bu kişilerin Rıza Sarraf’ın özel kalemi gibi hareket ederek talimatlarını yerine getirip problemlerini çözdükleri ileri sürülüyor.

SARRAF’IN GANA’DAN GELEN 1 BUÇUK TON ALTINI

Rıza Sarraf’ın, Gana’dan usule aykırı olarak gelen ve el konulması gereken 1,5 tonluk altını ile ilgili sıkıntıyı bu kanalla çözdüğü belirtiliyor.

“BANKA MÜDÜRÜNÜ SARRAF’LA BAKAN TANIŞTIRDI”

Sarraf’ın Halk Bankası üzerinden yapılan işlemlerde denetimlerden kaçınmak için ihtiyaç duyduğu bağlantıyı Bankanın Genel Müdürü Süleyman Aslan vasıtasıyla aştığı, banka müdürüyle Sarraf’ı tanıştıran kişinin ise Bakan Çağlayan olduğu belirtiliyor.

“HAYALİ İHRACATA RÜŞVET KARŞILIĞI GÖZ YUMULDU”

Zafer Çağlayan’ın bununla da kalmayıp Süleyman Aslan’ın, gerçekte olmayan ihracat bedeli havalelerine rüşvet karşılığında göz yummasını sağladığı bu yönde telkinde bulunduğu iddia ediliyor.

Bu üçlünün, Bakan Zafer Çağlayan, Genel Müdür Süleyman Aslan ve Rıza Sarraf’ın toplantılarını lüks otellerde yaptıkları ileri sürülüyor.

EXCEL DOSYASINDAKİ RÜŞVET NOTLARI

Edinilen bilgiye göre soruşturma dosyasına giren bir excel dökümanı rüşvetin de belgesi olarak değerlendiriliyor. İddiya göre Zafer Çağlayan’a ve Süleyman Aslan’a yollanan rüşvet paraları, notları ve diğer menfaatler bu dosyada yazılı.

Söz konusu Excel Dosyasında 29.03.2013 tarihi itibariyle, Zafer ÇAĞLAYAN’a toplam 32 milyon 153 bin 600 euro, 1 milyon 400 bin dolar ödendiğinin yazılı olduğu, bu miktarın içinde Süleyman Aslan’a gönderilen 2 Milyon Euro ve 500 bin Doların da yer aldığı iddia ediliyor.

ÇAĞLAYAN’A NAKİT RÜŞVETİN ŞİFRESİ : CASH TO CAG SADIK

Çağlayan’a yapılan nakit ödemelerin karşısına “CASH TO CAG SADIK” şeklinde not düşüldüğü belirtiliyor.

Zafer Çağlayan’ın talimatıyla alınan mücevher ve lüks saatler için 200 bin Euro ve 5 milyon 426 bin 761 Dolar paranın da Rıza Sarraf tarafından ödendiğinin tespit edildiği iddia ediliyor.

UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]