Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kartal’ın ‘Dinamo’su bitti

UEFA Avrupa Ligi’ndeki tek temsilcimiz Beşiktaş, E Grubu’ndaki üçüncü maçında Dinamo Kiev’e konuk oldu. 90 dakika boyunca kalesini kapatan Siyah-Beyazlılar, 90+3. dakikada yediği golle yıkıldı. Ev sahibinin sayısı Garmash’tan geldi. Ukrayna’dan puansız dönen Kartal, grubunda üçüncü sıraya geriledi.

 

UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş, E Gru-bu’ndaki üçüncü maçında Ukrayna deplasmanında Dinamo Kiev’e konuk oldu. Valeriy Lebanovski Stadı’ndaki karşılaşmayı Kartal, duraklama dakikalarında yediği golle 1-0 kaybetti. Bu sonucun ardından Siyah-Beyazlılar, 3 puanda kaldı ve grupta üçüncü sıraya geriledi.

Beşiktaş, ilk dakikalarda topa daha fazla sahip olan taraftı. Oyunu rakip sahaya yıkmak isteyen Siyah-Beyazlılar, kritik pas hatalarıyla orta alanda rakibin hızlı hücum yapmasını kolaylaştırdı. İlk tehlikeli atak da kalemizde yaşandı. 22. dakikada savunmamızın arkasına atılan topu kontrol eden Yarmolenko, Cenk’in yanından vurdu. Kalecimizi geçen top direğe çarparak oyun alanının dışına çıktı. İlk yarım saatlik dilimde hızlı hücuma çıkıp çok hızlı defans yapan Dinamo Kiev karşısında pozisyon üretemeyen Siyah-Beyazlılar, ilk yarıda kalesinde önemli tehlikeler gördü. Geride Sivok ve Egemen’in uyumu göze çarparken Kartal’ın ileri uçta yalnız kalan Brezilyalı forveti Edu, Dinamo Kiev savunmasının arasında kayboldu. İlk yarı 0-0’lık eşitlikle sona erdi.

İkinci devreye oyuncu değişikliği yapmadan başlayan Beşiktaş, oyunu sahasında kabul etti. Orta alanda Ernst ve Necip ile pas yaparak hücuma çıkmayı düşünen Kartal, bu isteğinde 90 dakika boyunca başarılı olamadı. Beşiktaş’ın kapalı oyunu, Shevchenko, Milevskiy, Brown ve Yarmolenko’nun ikinci 45’te önemli pozisyonlar yakalayamamasına yol açtı. İki takımın da kısır futbol sergilediği son bölümde Carlos Carvalhal, gol umudu olarak sahaya Filip Holosko’yu sürdü. Maçın başından sonuna kadar kalesini iyi savunan Beşiktaş, duraklama dakikalarında korner atışından yediği golle büyük şok yaşadı. 90. dakikada kazanılan köşe vuruşunda ceza sahası içinde topu iyi takip eden Garmash, meşin yuvarlağı ağlara göndererek Beşiktaşlı futbolcuları adeta yıktı.

 

Futbolcu ve taraftar teröre lanet okudu

Valeriy Lobanovskiy Stadı’na gelen Beşiktaşlı taraftarlar, Hakkâri ve Bitlis’teki terör saldırısında hayatını kaybeden Mehmetçikleri unutmadı. Siyah-Beyazlı futbolseverler, tribünlere, üzerinde ‘Milletimizin başı sağ olsun’ yazılı bir pankart açtı. Taraftarlar ayrıca, sık sık ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ şeklinde sloganlar attı. Bu sloganın yazılı olduğu pankart da taraftarların ellerinde açıldı. Hain saldırıları kınayan Beşiktaş futbol takımı da sahaya siyah formayla çıktı.

 

‘Karşılaşmanın hakkı beraberlikti’

Beşiktaş’ın Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, maçın hakkının beraberlik olduğunu söyledi. Kartal’ın gruptaki şansını da değerlendiren Portekizli çalıştırıcı, “Zorlu bir grup olduğunu söylemiştim. Son maça kadar sonuçların belli olmayacağını düşünüyorum. Bizim ve gruptaki tüm takımların maçları çok önemli hale geldi.” dedi. Takım oyunundan memnun olduğunu anlatan Carvalhal, “Oyuncularımın istek ve arzularını beğendim.” ifadelerini kullandı.

 

Ernst’e göre tek sorumlu Carvalhal

Süper Lig’in 4. haftasında oynanan Antalyaspor maçının ardından ilk kez dün şans bulan Beşiktaş’ın Alman futbolcusu Fabian Ernst, ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. İki deplasmandan da mağlubiyetle ayrıldıklarını vurgulayan tecrübeli isim, “Sorumluluk hocaya ait. Kime görev vermek istiyorsa formayı o giyer. Arkadaşlarımla birlikte çaba gösterdim.” dedi. Gol atamamak gibi bir problemlerinin olmadığını belirten Ernst, Portekizlilerin çokluğunu sorun olarak görmediğini aktardı.

Temel Yirmbeşoğlu-  Zaman / Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]