Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkmenistan, doğal gazı 200 dolara vermeye hazır

Ukrayna’da yayınlanan günlük Segodnya Gazetesi’nin kendi kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre, Türkmenistan ile Ukrayna’nın bin metreküpü 200 dolardan doğal gaz konusunda anlaştığını yazdı.

Gazetenin bildirdiğine göre, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’un imzaladığı anlaşmaya göre, Rusya’dan geçmeyen alternatif doğal gaz hattının inşası 2015 yılında tamamlanacak.

İddiaya göre Türkmen lider, Ukrayna’ya yıllık 5 milyar metreküpe kadar doğal gaz çıkartmaya izin verdi. Ukrayna ise kendi çıkarttığı doğal gazı bin metre küpünü 200 dolardan ülkesine taşıyabilecek. Hâlihazırda Türkmen doğal gazı Ukrayna’ya sadece Rusya üzerinden transit geçerek ulaşabiliyor.

Ukrayna’nın yeni kuracağı hattan 200 dolara Türkmenistan’dan aldığı gazı ülkesine ulaştırıncaya kadar maliyeti 270 dolara çıkacak.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]