Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Lukaşenko ve 160 yetkiliye AB’ye girme yasağı geliyor

Avrupa Birliği (AB) Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ve 160 devlet yetkilisine AB ülkelerine giriş yasağı getirdi. AB’nin bu kararını Pazartesi günü açıklaması bekleniyor. Bununla beraber haberlere göre AB’nin ambargo listesine giren Belarus vatandaşların AB bankalarındaki hesapları da dondurulacak.

Yaptırımlar 19 Aralık 2010 yılında Belarus’ta, cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasındaki muhalefete yönelik baskı yapan devlet adamları ve Lukaşenko’yu devletin başında kalmasını destekleyen yetkililere uygulanacak.

Seçim sonrası Belarus’un başkenti Minsk’te Bağımsızlık Meydanı’nda toplanan muhalefet toplu protesto eylemleri yapmıştı. Ülkede çıkan ayaklanma hükümet tarafından bastırılmıştı. Çıkan olaylarda kolluk kuvvetlerinin gözaltına aldığı 600 kişi arasında 7 cumhurbaşkanı adayı da vardı.

Geçen hafta Avrupa Parlamentosu, Belarus yetkilileri, hakimler ve 19 Aralıkta başkanlık seçimlerinden sonrasında eylemlerin bastırılmasında yer alan güvenlik teşkilatının yöneticileri için Avrupa’ya seyahat yasağı getiren bir karar almıştı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]