Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

BDT liderleri Tacikistan’da bir araya geliyor

Sovyetler Birliği’nin (SSCB) dağılmasıyla kurulan Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) örgütüne üye ülke devlet başkanları zirvesi, bugün Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de gerçekleşecek.

BDT dönem başkanlığını yürüten Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman’ın ev sahipliğinde yapılacak zirveye, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Kırgızistan Devlet Başkanı Roza Otunbayeva, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ve Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan katılıyor. Azerbaycan, Özbekistan ve Belarus zirvede başbakan düzeyinde temsil ediliyor.

Zirvede, liderler örgüt kapsamındaki ekonomik işbirliği ve diğer ülkeleri ilgilendiren konuları masaya yatıracak. Zirve sonrasında ortak bildirinin yayınlanması beklenirken, Tacikistan dönem başkanlığını Türkmenistan’a devredecek.
Zirve öncesinde konuşan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkmenistan ile BDT ilişkilerinin geliştiğini ve örgüt kapsamında ikili ve çok taraflı işbirliğinin bundan sonra da devam ettirilmesine ilgi duyduklarını belirtti.

Türkmen lider, Duşanbe temasları kapsamında Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman ve Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ile bir araya gelecek.

Bu arada, BDT liderler zirvesi öncesinde örgüte üye ülke dışişleri bakanlarının da toplantısı gerçekleştirildi.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]