Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın en etkili insanı Cumhurbaşkanı Yanukoviç çıktı

Haftalık yayınlanan haber dergisi Korrespondent’in her yıl geleneksel olarak yaptığı ’Ukrayna’nın en etkili yüz kişi’ reytinginde birinci sırada geçen sene de olduğu gibi, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç yer aldı.

Listenin en zengin kişisi, Ukraynalı Rinat Ahmetov olurken Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov yanı sıra en etkililer listesinde iktidardaki Bölgeler Partisi’nin 26 üyesi bulunuyor.

Bu reytingde yargılanması devam eden eski Başbakan Yuliya Timoşenko’nun lideri olduğu Byut Bloğundan sadece 4 kişi yer aldı. Hâlbuki söz konusu siyasi birlikte geçen sene bu listede 11 kişi yer alıyordu.

Ukrayna’nın en etkili yüz kişi arasında Ukrayna Baş Savcı Viktor Pşenka (12 sırada), Ukrayna Milli Bankasının müdürü Andrey Arbuzov (23 sırada), Ukrayna Kalkınma Bankasının sahibi Aleksandr Yanukoviç (30) de bulunuyor.

Bununla birilikte 2011’in en etkili insanlar reytingine 26 yeni isim daha girdi.

2010’da ise listeye yeni giren kişilerin sayısı 44 idi.

Bununla birlikte etkili kişiler listesinde yer alan kişilerden 48’i ‘en zengin yüz Ukraynalı’ reytinginde de yer alıyor.

En zengin yüz Ukraynalıların gelirlerin toplamı 71,5 milyar dolara eşit. Bu rakam ise ülkenin 1,5 yıllık bütçesine tekabül ediyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]