Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerTurizm

[FOTO GALERİ] Uzay manzaralı otelde konaklamak 800 bin dolar

Türkiye’de isimleri daha çok turizmle anılan Ruslar alternatif destinasyonlar arıyor. “Orbital Technologies” isimli Rus şirketi dünya, ay ve yıldızların altında uzay manzaralı odalar için hazırlıklarını tamamlıyor. 2016’da hizmete girecek uzay otelde 5 gün konaklamak 800 bin dolar.

Ticari amaçlı olarak kurulacak uzay üssü dünya yüzeyinden 350 kilometre uzaklıkta olacak. Otel için çalışmalarını sürdüren şirket beş günlük konaklama ücretinin 160 bin dolar olacağını, ulaşım masrafları ile birlikte toplam maliyetin 800 bin dolar olacağını açıkladı.

Uluslar arası Uzay İstasyonu’ndan (UUİ) çok daha konforlu olması planlanıyor. Geniş bir görüş açısı ile uzayı, dünyayı, ayı ve gezegenleri seyretme imkanı bulacak uzay turistleri için dünyadan özel yemek menüsü taşınacak. Mikro dalgada ısıtılacak yemekler müşterilere sunulacak.

Orbital Technologies şirketi yöneticisi Sergey Kostenko, otelin dört odası olacağını ve aynı zamanda 7 müşteriye hizmet verebileceklerini söyledi. Uzay otelde turistler yataklarını yatay ya da dikey olarak seçebilecek. Duş imkanı normal yaşam standardında olacak. UUİ mürettebatı ise sadece sünger kullanarak banyo yapabiliyor. Tuvaletlerde su yerine hava kullanılacak, ortam herhangi bir bakteriye karşı sterilize edilecek.

Dondurulmuş gıda tüpleri yerine, kızarmış dana bonfile, patates çorbası ya da erik hoşafı misafirlere ikram edilecek. Soğuk çay, maden suyu, taze meyve sularının ikram edilebileceği uzay otelde, alkol yasak.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]