Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yeni otomobil satışı yüzde 38 arttı

Ukrayna’da ithal otomobile 3’te bir oranından gümrük vergisi fısıltısı yeni otomobil satışlarını arttırdı. Ukrayna’da sıfır otomobil satışı yılbaşından beri yüzde 38 artarak, 114 bin’e ulaştı.

Ukrayna faaliyet gösteren Dragon Capital yatırım şirketi uzmanı Taisiya Şepetko yaptığı açıklamada, “Temmuz ayındaki araç satışındaki artışta ithal arabalardaki muhtemel yüzde 34 vergi artışı yönündeki söylentiler etkili oldu.” dedi. Ukrayna’nın Dünya Ticaret Üyesi olduğunu belirten Şepetko, böyle bir gümrük vergisinin ihtimalini düşük olarak değerlendirdi. Şepetko, “Bununla beraber yılbaşından bu tarafa olan satış dinamikleri yeni otomobil satış konusundaki rakamın yılsonuna kadar 211 bine ulaşacağı konusundaki yaptığımız tahminleri doğruluyor. Böylece, yurt içi talepteki toparlanma ve araba kredi hacminde artış desteklemesi ile yeni otomobil pazarındaki hareketliliğin devam etmesini sağlayacak. Tabii, dünya finans pazarlarındaki sıkıntılar geçici olursa ve Ukrayna banka sektörü ve ekonomiyi genel olarak negatif şeklinde etkilemezse.” diye konuştu.

Öte yandan Ukrayna İstatistik Kurumu’ndan yapılan açıklamada, Ukrayna otomobil üreticilerinin 2011 yılın ilk yarısında taşıt üretimini 45 bin 400 adet arttırdığı bildirildi. Ülkede otomobil üretimi geçen senenin aynı döneme nazaran yüzde 66,5 artış gösterdi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]