Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna muhalefeti iktidarın reform yasalarına destek olacak

Ukrayna’da Şubat ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri sonucunda iktidarı kaybederek ana muhalefete geçen eski Başbakan Yuliya Timoşenko’nun liderliğini yaptığı Byut Siyasi Blogu Başbakan Mikolay Azarov’un yapacağı reformlara destek olacağı bildirildi.

Ukrayna’nın önemli gazetelerinden Zerkalo Nedeliy gazetesine konuşan Ukrayna Parlamentosu Bölgelerin Bayındırlık Devlet Komisyonu Başkan Vekili olan Byut Milletvekili Olga Bondar yaptığı açıklamada, Azarov hükümetinin hazırladığı reform paketlerine Ukrayna anayasasının ruhuna aykırı olmaması şartıyla destek olacaklarını ifade etti.

Olga Bondar, iktidar kamuoyuna açıklamadan reform çalışmaları devam ediyor biz de bekliyoruz ülkeye ne getireceklerini bekliyoruz dedi. 

Önemli olan reformlar anayasaya aykırı olmasın diyen Bondar; “Muhalefetin iktidara bir şans vermesi lazım hükümet, Ukrayna devletinin iç ve dış politikasını belirleyip meclise sunsun. Muhalefetin hükümetin devletin stratejik planlamaları ile ilgili çalışmalarında destek olması lazım.” dedi.

Ukrayna muhalefeti adına konuşan Bondar kırmızıçizgilerini ise; hükümetin Sovyetler birliğine yeniden oluşturmaya yönelik politikalar izlemesi veya yeniden bölgelere Stalin heykelleri dikmeye başlaması olarak açıkladı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]