Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna artık alkolden gümrük vergisi almıyor

Ukrayna, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) karşısındaki yükümlülükleri çerçevesinde, ithal alkol ve ispirtolu ürünlerinden alınan gümrük vergisini kaldırdı.

Ukrayna’da 1 Ocak 2011 tarihine kadar, saf alkolün 1 litresinden yüzde 10 gümrük vergisi alınırken, alkollü içkilerin gümrük vergisi ise litre başına 1 ila 3,5 euro arasında değişiyordu.

Ukrayna’nın alkollü ve ispirtolu içeceklerden gümrük vergisini kaldırmasından dolayı yaklaşık 16 milyon dolarlık bir kaybı olacak.

Bu arada, yeni vergi yasası kapsamında Ukrayna’da alkol ürünleri zamlandı. 1 Ocak’tan itibaren etil alkol, alkollü içkiler ve tütün mamullerinden alınan özel tüketim vergilerine yüzde 6,9 oranında zam yapıldı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]