Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

“Ukrayna’da terör tehlikesi yok”

Bağımsızlığının ilk gününden bu tarafa terör saldırısının yaşanmadığı Ukrayna’da, Norveç’te yaşanan hadisenin ülkede terörü tetiklemesi beklenmiyor.

Ukrayna Güvenlik Teşkilatı (SBU) Sözcüsü Marina Ostapenko, Deutsche Welle’e yaptığı açıklamada, Norveç’teki olaylardan sonra Ukrayna’da terör tehlikesinin seviyesinin artmadığını söyledi. Marina Ostapenko, “Biz devamlı ülkedeki, kaçak patlayıcı ve silah dolaşımını kontrol altında tutuyoruz. İzlerini polis ile beraber bularak kaynağında imha ediyoruz. Bu bizim sürekli yaptığımız iş ve aralıksız devam eder.” dedi. Ukrayna’da terör tehlikesinin seviyesi artmadığını belirten Ostapenko, bütün kolluk kuvvetlerinin normal rejimde çalıştığını söyledi.

Öte yandan Ukrayna Kamu Politikası Enstitüsü Başkanı ve Güvenlik Uzmanı Viktor Çumak, Ukrayna’da yeterince etkili antiterör birliklerin bulunduğunu açıkladı. Viktor Çumak, “Yalnız çalışan teröristin neler yapabileceğini tahmin etmek ve tek başına hareket eden bir suçluyu takip etmek zorlaştı.” dedi. Çumak, “Birliklerin bu tür olaylara karşı koyabilmeleri için gelişmiş istihbarat ağının olması gerekir. Ukrayna’da terör metotları ile hareketleri yapmak isteyen aktif çalışan terör örgütlerin ya da onların hücreleri yok. Sadece Kırım’da bir kaç radikal İslamcı örgüt var. Bunlar da SBU’nun kontrol altında.” diye konuştu.

Ukrayna terörle mücadele birlikleri, Ukrayna Güvenlik Teşkilatı ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunuyor. Ordunun terörle mücadelede yer almadığı ülkede Genelkurmay Başkanlığı terörle mücadele için özel harekat timi kurmak istiyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]