Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Moskovski Komsomolets, mk-turkey.ru yayınını tüm Rus okurlara duyurdu

Cihan Haber Ajansı’nın içerik desteği sağladığı Moskovskiy Komsomolets (MK) gazetesinin Türkiye internet sayfası ilk haftada ilgi odağı oldu. Binlerce Rus okurun ilgisini çeken mk-turkey.ru’nun yayın hayatına başlamasını MK, Rus okurlarına basılı gazetede duyurdu. 14 ayrı ülke ve bölgelerle birlikte günlük 1 milyon baskıya ulaşan gazete, Rusya’nın en çok satan popüler gazetesi olarak biliniyor.

MK’nın bugün yayınlanan gazetesinde yer alan haberde, 1 Temmuz 2011 tarihinde Moskovskiy Komsomolets yayın evinin Türkiye’nin Cihan Haber Ajansı işbirliği ile mk-turkey.ru web adresinde MK-Turtsiya adında yeni bir internet gazetesinin yayın hayatına başladığı belirtildi. Haberde internet gazetesinin Rusya ve Türkiye’yi bir haber portalında buluşturacağı kaydedildi.

Türkiye ve Rusya’nın en önemli siyasi, ekonomik ve sosyal içerikli olaylarını okurlarına taşıyacak olan MK-Turtsiya’nın içeriğinin Türk ve Rus gazeteciler tarafından hazırlanacağı vurgulanan haberde, “Bünyesinde 14 dergiyi ve 2 internet portalını bulunduran “MK World Weekly” projesi aktif şekilde gelişiyor. Bugün MK tarafından 14 farklı ülkede, 4 kıtada, merkez gazetenin dışında toplam 350 tirajlı gazete çıkartılmakta.” bilgisi verildi.

MK-TURKEY.RU RUSYA VE TÜRKİYE’NİN İLİŞKİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNE ÇAĞRI YAPIYOR

Mk-turkey.ru haber portalının yayın hayatına başlaması ile ilgili değerlendirmede bulunan St.Petersburg Devlet Universitesi Uluslararası Fakültesi’nden Doçent Dr. Aleksandr Sotniçenko, mk-turkey.ru projesinin Rus internet ortamında benzersiz bir gelişme olduğunu söyledi. Sotniçenko, “Bu portal Rusça konuşan okuyuculara Türkiye gündemini güncel bir şekilde ulaştırılan tek Türk haber sitesi olma özelliğini taşıyor. Bunu yapabilen başka kaynaklar Rusya’da neredeyse yok. Türkiye veya Orta Doğu üzerinde yoğunlaşan başka Rusça haber siteleri yok. Yabancı sayfalar ise ya ulaşılması kolay olmuyor, ya da tek taraflı veya ön yargılı bilgiler aktarıyor.” ifadelerini kullandı.

Mk-turkey.ru’da haberlerin yanı sıra Türkiye’den ve Rusya’dan uzmanların yazdığı analitik makalelere de yer verdiğini hatırlatan Sotniçenko şu şekilde konuştu: “Böylece Rus okuru sadece Türkiye’de olup bitenleri değil, ayrıca bu konular üzerinde yapılan tartışmaları ve yorumları okuma fırsatı buluyor. Aynı zamanda şunu söylemek gerekiyor mk-turkey.ru internet gazetesi Rusya ve Türkiye arasında gelişen ilişkileri önemli bularak, iki ülkenin daha fazla işbirliği için çağrıda bulunuyor.”

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]