Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Çevre

Bilim insanları, Arktik’in altında ‘saatli bomba’ keşfetti

Dünyanın ömrü azalıyor...

Yale Üniversitesi ve Woods Hole Oşinografi Enstitüsü’nden bilim insanları küresel ısınmayla ilgili yeni bir tehditten bahsetti.

Science Alert’in haberine göre bilim insanları, Arktik okyanusunun derinliklerindeki suyun ısınmasının tehdit taşıdığını söyledi. Arktik’teki suyun üst tabakasının altında büyük miktarda sıcak ve tuzlu suyun olduğunu ileri süren araştırmacıların görüşüne göre bu su er ya da geç üste çıkacak ve bu kutup buzlarının erime sürecini hızlandıracak.
Bilim insanları, Arktik okyanusunun derinliklerindeki en sıcak katmanlardaki ısının 1987’den bu yana 2 kat arttığını kaydetti.

Yale Üniversitesi’nden Mary-Louise Timmermans, “Eğer bu su, üst katmandaki suya karışırsa ortaya çıkacak ısı, yılın büyük bölümünü bu bölgeyi kaplayan buzu eritmeye yeterli olacak” diye konuştu.

Bu sorunun acil olmadığını kaydeden bilim insanları, bu sorunun “tıpkı bir saatli bomba gibi” giderek daha büyük tehlike arz edeceğinden emin.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]