Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İçkili tekne partisi hastanede bitti

İstanbul’da, 19 Mayıs tatilini fırsat bilen bir grup liseli öğrenci, İstanbul Boğazı’nda alkollü tekne partisi düzenledi. Öğrenciler, alkolün dozunu fazla kaçırınca eğlence hastanede bitti. Alkol komasına giren bir öğrenci ölümden döndü.

İçkili eğlence mekanlarına 18 yaşından küçüklerin girmesi yasak. Ancak, eğitim sezonunun sonlarına doğru bazı gençler bu yasağı denizde deliyor. Kiralanan teknelerle denize açılan gençler, denetimlerin yetersiz olduğu denizde su gibi alkol tüketiyor.

Geçtiğimiz Cuma günü 19 Mayıs tatili fırsat bilen bir grup liseli öğrenci de İstanbul Boğazı’nda içkili tekne partisi düzenledi. Facebook’tan organize edilen herkese açık olan partiye katılan yaklaşık 100 liseli öğrenci, bol bol içki içti. İçkinin dozunu fazla kaçıran öğrencilerden biri alkol komasına girdi. Teknenin karaya yanaşmasıyla alkol komasına giren öğrenci ambülansla Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Öğrenci, burada yapılan müdahale ile ölümden döndü. Hastane önünde bekleyen diğer öğrencilerin aşırı alkollü olması da dikkatlerden kaçmadı.

BİR TEKNE SAHİBİ: ETKİNLİKLERE KATILANLARIN YAŞI VE İÇKİ TÜKETİMİNE BİZ KARIŞMAYIZ
Öte yandan, ismini vermek istemeyen bir tekne sahibinin söyledikleri, tekne turlarının ne kadar denetimden uzak olduğunu gözler önüne seriyor. Müşterilerinin kendilerine etkinliğe katılacak kişi, saat ve güzergah bilgilerini verdiğini belirten tekne sahibi, “Etkinliğin içeriğine biz karışamayız. Programlarda herhangi bir yaş sınırlaması bulunmuyor. Etkinlik içeriğinde yemek veya içki olup olmaması organizatörün kontrol edeceği bir iş değil.” ifadesini kullanıyor.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK), “Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik’te sigara ve içki satışına yeni bir düzenleme getirdi. Yönetmeliğin 24. madde 2/d bendinde göre “Çocukları ve gençleri hedef alan veya bu kişilerin ilgi alanına giren etkinlikler ile bu nevi etkinliklerin tanıtımında ve etkinliğin gerçekleştirileceği mekânlarda, alkollü içki markaları veya alkollü içki markalarını çağrıştıracak nitelikteki unsurlar kullanılamaz ve bu etkinliklerde satış ve sunum yapılamaz” denilerek, bu sınırın altında olan kişilerin katıldığı tüm etkinlik, konser, sergi, festival ve organizasyonda içki satılması veya konuklara içki ikram edilmesi de tümüyle yasaklanmış oluyor. Dolayısıyla 24 hatta 18 yaşın altında olan gençler yönetmelikte yapılan bu değişiklikle eğlence mekanlarını karadan denizdeki kiralık tekne ve yatlara taşıdı. Çünkü kiralık tekne ve yatlarda organizatörler bu yönetmeliğin çiğnenmesine izin veriyor. Gençlerde bu fırsattan yararlanıp cüzi bir miktar paraya kiraladıkları yatlarda istediklerini yapabilme olanağı buluyor.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]