Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev Emniyet Müdürü açığa alındı

Ukrayna İçişleri Bakanlığı’nın Kartal Birlikleri’nin (Berkut), Avrupa Birliği (AB) yanlılarının gerçekleştirdiği ‘Euro Meydan’ eylemine yaptığı kanlı baskına, yurt içi ve dışından tepkiler artıyor. Ukrayna İçişleri Kurulu’nda Kiev Emniyet Müdürü Valeriy Koryak, sorumluluğu üstlenerek İçişleri Bakanı’na istifasını sundu.

Kiev’in Bağımsızlık Meydanı’ndaki gösterinin dağıtılması için Berkut’a müdahale emrini kendisinin verdiğini söyleyen Emniyet Müdürü Koryak, yaşanan olaylardan üzüntü duyduğunu itiraf etti.

Ukrayna İçişleri Bakanı Vitaliy Zaharçenko ise Kiev Müdürü Koryak’ın resmi soruşturma tamamlanana kadar açığa alındığını duyurdu. Zaharçenko ayrıca, bugün gerçekleşen Ukrayna İçişleri Kurulu toplantısında 30 Kasım gecesi ‘Berkut’ tarafından aşırı güç kullanılarak dağıtılan ‘Euro Meydan’ eylemcilerinden özür diledi. Aşırı güç kullanmasına karşı olduğunu ve yetkililerden haddini aşanların cezalandırılacağı ifade eden Zaharçenko, meydan müdahalesi sırasında gözaltına alınan 35 kişinin de işlemler ardından serbest bırakıldığını belirtti.

Kiev Emniyet Müdürlüğü görevine geçici olarak, Kiev Bölgesi Emniyet Müdürü Valeriy Mazan atandı.

Geceyi örgütlenerek geçiren halk, hep birlikte yeniden Bağımsızlık Meydanı’na yürüdü. 100 bini aşkın kişi, meydanı yeniden doldurdu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]