Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın da katıldığı Bakü’deki Euronest toplantısında Karabağ krizi

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Euronest Parlamenterler Asamblesi Toplantısı’nda Azeri ve Ermeni heyeti arasında Yukarı Karabağ krizi yaşandı. 4 Nisan’a kadar devam edecek toplantının ilk gün oturuma katılan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyorov’un işgal altındaki Dağlık Karabağ ve Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü konusundaki konuşması Ermeni milletvekillerini rahatsız etti. Ermeni milletvekili Naira Zöhrabyan, Elmar Memmedyarov ‘un konuşmasına itiraz etti.

Azeri Bakan, Ermeni vekile BM Güvenlik Konseyinin konuyla ilgili aldığı 4 kararı hatırlattı. Ermeni heyeti Memmedyarov ‘un Karabağ konusunda kullandığı işgal sözcüğünün metinden çıkartılmasını istedi.
Toplantılardaki oturumlarda; AB politikalarına uyum, enerji güvenliği, insan hakları, demokrasi, siyaset, eğitim ve kültür konuları ele alınacak. Toplantının resmi açılışı yarın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’ in de katılacağı törenle yapılacak.

Asambleye gelip gelmeyecekleri uzun süre tartışma konusu olan Ermeni milletvekilleri, Azerbaycan’ın güvenlik garantisi vermesinden sonra Bakü’ye geldi.

Euronest Parlamenterler Asamblesi’nin Doğu Ortaklığı programı üyesi ülkeler; Ukrayna, Belarus, Moldova, Gürcistan ve Ermenistan.

OSMAN UÇAK | BAKÜ – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]