Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Varyag uçak gemisi olarak revize edildi

Uçak gemisi Varyag İstanbul Boğazı’ndan geçmiş, geçişin Montrö’ye aykırı olup olmadığı konusu çok tartışılmıştı.

2001 yılında gemiyi Ukrayna’dan satın alan Çin, gemiyi boğazlardan geçirmek için ilginç bir yol bulmuştu. Çin ordusu ile bağlantılı olduğu iddia edilen bir şirket, gemiyi “yüzen bir eğlence merkezi” olarak satın almıştı.Gemi, dümensiz ve motorsuz olarak, boğazlardan geçirildi.

Böylece Montrö’nün “boğazlardan uçak gemisi geçemez” maddesi saf dışı bırakıldı. Türkiye Çin’den bu operasyon karşılığında ülkeye turist göndermesini istedi… Aradan tam 10 yıl geçti.. Şimdi gemi yeniden ortaya çıktı. Çin gemiyi revize etti, inşasını da tamamladı. 300 metre boyundaki gemi ülkenin kuzey doğu limanı Dalien’de yapıldı. Çin Genelkurmay Başkanı Çıng Bingdi de yapımı 1980’li yıllarda başlayan Varyag’ın revizyonunu doğruladı.

Varyag , yıl sonuna doğru yeniden sularda olacak. Çin’in bu adımının göreceği tepki ise merak konusu..

Dünyanın en büyük ordusuna sahip Çin, savunma programını genelde gizli tutuyor. Çin’in, aralarında Vietnam ve Filipinler’in de olduğu birçok ülkeyle deniz sınırı anlaşmazlıkları bulunuyor.

 

Air News Times

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]